ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/12/2018 09:05 EET | Updated 18/12/2018 09:25 EET

Η μεγάλη ληστεία του 2018: Πήρε 30 Rolex, φορούσε μάσκα σιλικόνης και έφυγε σαν κύριος

O ληστής χτύπησε σαν κύριος το κουδούνι του κοσμηματοπωλείου

pelucco via Getty Images

Το πιο ριψοκίνδυνο ληστή των τελευταίων ετών, ο οποίος δεν δίστασε να εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο του κέντρου των Αθηνών στο Κολωνάκι, αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Ο καλοντυμένος δράστης μπήκε το πρωί της Δευτέρας στο κατάστημα της Rolex και αφαίρεσε επιλεκτικά 30 ρολόγια, αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Αδιαφόρησε για το γεγονός ότι ο πεζόδρομος της οδού Βαλαωρίτου ήταν γεμάτος κόσμο και ότι αστυνομικοί περιπολούσαν λίγες δεκάδες μέτρα μακριά στο Σύνταγμα.

Αδιαφόρησε, επίσης, για το γεγονός ότι οι κινήσεις του καταγράφονταν από πολλές και διαφορετικές κάμερες ασφαλείας. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι φορούσε μάσκα σιλικόνης που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του .

Ο ληστής χτύπησε σαν… κύριος το κουδούνι της αντιπροσωπίας της Rolex, οι υπάλληλοι τον πέρασαν για ευκατάστατο πελάτη και του άνοιξαν την θύρα ασφαλείας, που ανοίγει μόνο με μπουτόν. Όταν μπήκε στο κατάστημα, ο δράστης έβγαλε το όπλο, ζήτησε ρολόγια και προειδοποίησε ότι όποιος αντισταθεί θα πάθει κακό. Το απίστευτο είναι ότι έφυγε με χαρακτηριστική ψυχραιμία προς την οδό Πανεπιστημίου, από όπου εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση κάνουν λόγο για επίθεση επαγγελματία που ήξερε καλά πώς να μην αφήσει πίσω του ίχνη.