Η ΝΔ αποδομεί την καθαρή έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ αποδομεί την καθαρή έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ
Sooc

Στην εκτίμηση ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι καθαρή επιμένει η ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι και πολύχρονες και πολύ πιο ασφυκτικές από αυτές άλλων κρατών-μελών που βγήκαν από τα μνημόνια.

Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι το καθεστώς αυστηρής εποπτείας θα διατηρηθεί, μέχρι να αποπληρωθεί το 75% των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, με την Κομισιόν να εκδίδει τριμηνιαίες «εκθέσεις συμμόρφωσης» και το ΔΝΤ εξαμηνιαίες και να παραμένει ως βασική δέσμευση η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% κάθε έτος και για τα επόμενα 4 χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη μια σπεύδει να δηλώσει ότι ο αναμενόμενος ανασχηματισμός δεν πρόκειται να αλλάξει το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα και από την άλλη , επιμένει στην ανάγκη να διεξαχθούν άμεσα εθνικές εκλογές και να προχωρήσει η Ελλάδα χωρίς πισωγυρίσματα.

Στίγμα των προθέσεων της ηγεσίας της ΝΔ αναμένεται αποτυπωθεί στην πρώτη, μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα, σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες στην οδό Πειραιώς.

Στην ατζέντα, η «έξοδος» από τα μνημόνια, η προετοιμασία ενόψει ΔΕΘ , το πρόγραμμα των περιοδειών του προέδρου της ΝΔ - με πρώτο σταθμό την Ζάκυνθο την προσεχή Παρασκευή - και ο σχεδιασμός για τις πρώτες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Προφανώς και όλο το βάρος πέφτει στην ομιλία του κ.Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ όπου θα εξειδικεύσει και τις προτάσεις του κόμματός του για την οικονομία, το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, αλλά και οι απαντήσεις που θα δώσει στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την επομένη των εκλογών.

Δημοφιλή