Η Nike σχεδίασε μαγιό με χιτζάμπ, για μουσουλμάνες αθλήτριες

Ο γυναικείος αθλητισμός πάει ένα βήμα παρακάτω.
Μαγιό με χιτζάμπ, από την συλλογή Nike Victory Swim Collection.
Μαγιό με χιτζάμπ, από την συλλογή Nike Victory Swim Collection.

Η Nike δημιούργησε το πρώτο μαγιό για μουσουλμάνες αθλήτριες, που φορούν χιτζάμπ.

Το μαγιό συγκαταλέγεται στη νέα συλλογή της εταιρείας αθλητικών ειδών, Nike Victory Swim Collection και οι αθλήτριες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο ολόσωμο, και αυτό που αποτελείται από τρία κομμάτια: μπλούζα, κολάν και χιτζάμπ.

«Συχνά, το μαγιό αποτελεί εμπόδιο για τις μουσουλμάνες που θέλουν να απολαύσουν το νερό» λέει σε ανακοίνωσή της η Nike.

Η νέα σειρά θα είναι διαθέσιμη online από τη 1 Φεβρουαρίου 2020 και σε επιλεγμένα μαγαζιά στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και το Ντουμπάι.

«Μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι, μέσω της δημιουργικής σκέψης και σχεδιασμού, δίνουμε νέα διάσταση στον γυναικείο αθλητισμό» δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια της Nike, Μάρθα Μουρ.

«Δεν με βαραίνει και με βοηθάει να κολυμπάω καλύτερα και με αυτοπεποίθηση» υποστηρίζει η Ζάχρα Λάρι, αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ, η οποία κλήθηκε να δοκιμάσει το μαγιό.

Το νέο σχέδιο μαγιό έρχεται δύο χρόνια μετά την δημιουργία της Nike Pro Hijab, μιας χιτζάμπ για αθλήτριες όλων των ειδών, που μέχρι πρότινος αναγκάζονταν να καλύπτουν το κεφάλι τους με φουλάρι για να αγωνιστούν, πράγμα που ήταν άβολο.

Nike Pro Hijab
Nike Pro Hijab

Η νέα χιτζάμπ έχει μικρές τρύπες για αέρα και είναι φτιαγμένη από υλικό κατάλληλο για σωματική άσκηση, χωρίς, ωστόσο, να ξεφεύγει από τα δεδομένα της μουσουλμανικής κουλτούρας.

Το νέο μαγιό, δίνει κίνητρο στις γυναίκες να αθληθούν και στον χώρο των θαλάσσιων σπορ.

Πηγή: Time