ΔΙΕΘΝΕΣ
05/10/2019 08:13 EEST

Η Ολλανδία αναμένεται να γίνει η ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο τουριστικό φόρο

Το Άμστερνταμ θα αναγκάσει τον κάθε τουρίστα να καταβάλλει επιπλέον τρία ευρώ προσφορά ανά διανυκτέρευση.

Ivannag82 via Getty Images

Ήδη έχει έναν από τους υψηλότερους τουριστικούς φόρους στην Ευρώπη. Όπως όμως αναφέρει δημοσίευμα του CNNτο επόμενο έτος, το Άμστερνταμ θα ζητήσει ακόμα περισσότερα χρήματα από τους επισκέπτες του, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να καταστήσει τον φόρο τον υψηλότερο στην ήπειρο.

Η ολλανδική πρωτεύουσα έτσι θα αναγκάσει τον κάθε τουρίστα να καταβάλλει επιπλέον τρία ευρώ προσφορά ανά διανυκτέρευση. Αυτό επιπρόσθετα με το 7% της τιμής του δωματίου που χρεώνει αυτή τη στιγμή.

Η πράξη αυτή σημαίνει πως σε πολλές περιπτώσεις ο επισκέπτης θα καταβάλλει περισσότερα χρήματα αν μείνει σε ξενοδοχείο ενός αστεριού στο Άμστερνταμ παρά αν μείνει σε κάποιο πέντε αστέρων σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο Τιμ Φέαρχαρστ, διευθυντής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουρισμού δήλωσε στο CNN πως «πιθανόν το Άμστερνταμ θα έχει τον υψηλότερο φόρο για μια ημέρα στην Ευρώπη».

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 28 Μαρτίου την περασμένη χρονιά το ξενοδοχείο ενός αστεριού Rembrandt Square Hotel πρόσφερε ένα δίκλινο δωμάτιο έναντι 132,46 ευρώ μέσω Booking.com.

Στην τιμή προστίθεται ο τουριστικός φόρος που θα αγγίζει τα 15,97 ευρώ –9,97 για τον φόρο δωματίου συν τα τρία ευρώ του νέου τέλους διανυκτέρευσης ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

Στο Βερολίνο, όπου ο τουριστικός φόρος ανέρχεται στο 5%, το πιο ακριβό ξενοδοχείο, το Hotel Adlon Kempinski – χρεώνει 249,το δωμάτιο και ο τουριστικός φόρος φτάνει τα 11,65 ευρώ.

Η Ρώμη σήμερα έχει την πιο υψηλή τουριστική φορολογία στην Ευρώπη, αφού ο κάθε τουρίστας πρέπει να πληρώνει 7 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων.