ΔΙΕΘΝΕΣ
11/10/2018 13:53 EEST | Updated 11/10/2018 13:58 EEST

Πώς ο Τζιμ Κάρεϊ και ο Μπαρόν Νουάρ θα (προσπαθήσουν να) πείσουν τους Γάλλους να μην πετούν τις γόπες στον δρόμο

Getty Images

Η Μπράουν Πιρσόν, υπουργός Οικολογικής και Αλληλέγγυας Μετάβασης στην Γαλλία, η οποία εδώ και καιρό μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος, είχε μια πρωτότυπη ιδέα προκειμένου να πείσει τους Γάλλους πολίτες να μην πετούν τις γόπες των τσιγάρων τους στο έδαφος.

Έχοντας απώτερο σκοπό την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η υπουργός αποφάσισε να «στρατολογήσει» δύο αγαπημένους στο κοινό ηθοποιούς ώστε να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο βίντεο κλιπ που θα φέρνει τους καπνιστές αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους.

Ο Τζιμ Κάρεϊ και ο Μπαρόν Νουάρ είναι τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστούν στην νέα καμπάνια της γαλλικής κυβέρνησης. Το τρέιλερ που παρουσίασε η Πιρσόν μέσω του λογαριασμού της στο twitter αποδεικνύει αν μη τι άλλο πως οι Γάλλοι έχουν έμπνευση!

«Ο κινηματογράφος τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες θίγει διάφορα κοινωνικά θέματα. Η ρίψη των αποτσίγαρων στο έδαφος είναι μια κακή συνήθεια των Γάλλων από την οποία όπως φαίνεται δύσκολα μπορούν να απαλλαχθούν. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως το βίντεο θα ήταν ότι πρέπει για τη διάδοση του μηνύματος μέσω των social media», ανέφερε η αρμόδια υπουργός.

Σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, έχουν εγκατασταθεί στις πόλεις ειδικοί κάδοι με τασάκια προκειμένου οι καπνιστές να μην τα συνθλίβουν στο έδαφος.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη Γαλλία πετιούνται κάτω κάθε χρόνο περίπου 30 δισεκατομμύρια αποτσίγαρα, ενώ το 40% αυτών καταλήγουν στη φύση και όχι στους δρόμους των πόλεων.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, η υπουργός Οικολογικής και Αλληλέγγυας Μετάβασης συναντήθηκε εκ νέου με τους εκπροσώπους των καπνοβιομηχανιών προκειμένου να συζητήσουν για το μέτρο να καταβάλλει πρόστιμο αυτός που πετά κάτω γόπες.

(Mε πληροφορίες από τη γαλλική έκδοση της HuffPost)