Η Samsung διαθέτει σε 31 επιπλέον χώρες τις λειτουργίες παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και λήψης μετρήσεων ηλεκτροκαρδιογραφήματος στα Galaxy Watch3 και Galaxy Watch Active2

Οι μετρήσεις και η παρακολούθηση της υγείας γίνονται εύκολα και απλά με την εφαρμογή Samsung Health Monitor
Samsung
Samsung

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε πως η εφαρμογή Samsung Health Monitor, που βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν την υγεία τους και τους ενθαρρύνει να επιτύχουν τους στόχους ευεξίας τους, θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε 31 νέες χώρες. Οι χρήστες των Galaxy Watch3 και σειράς Galaxy Watch Active μπορούν να επωφεληθούν από τις λειτουργίες παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor, ώστε να είναι πάντα καλά πληροφορημένοι για την υγεία τους, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η εφαρμογή Samsung Health Monitor έλαβε σήμανση CE τον Δεκέμβριο του 2020, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η διαθεσιμότητά της της σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες. Η σήμανση CE πιστοποιεί πως ένα προϊόν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ασφαλείας, υγείας και περιβάλλοντος της Ε.Ε. Πλέον, χρήστες σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο θα επωφεληθούν από την προηγμένη παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Επιπλέον, η εφαρμογή Samsung Health Monitor εισάγεται στη Χιλή, την Ινδονησία και τα ΗΑΕ, μετρώντας έτσι συνολικά 31 νέες χώρες.

«Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Samsung Health Monitor για να διαχειριστούν την υγεία τους από τον περασμένο Ιούνιο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κορέα», δήλωσε ο TaeJong Jay Yang, Corporate SVP και Head of Health Team του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία ευεξίας σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και η τελευταία επέκταση της διαθεσιμότητας σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας».

Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται συνήθως με εγκεφαλικές, νεφρικές και καρδιακές παθήσεις και εάν δε δεχτεί θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό και στεφανιαία νόσο. Τα Galaxy smartwatch μπορούν να μετρήσουν την αρτηριακή πίεση μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor, η οποία παρέχει στους χρήστες μια καλύτερη εικόνα για την υγεία και τους επιτρέπει να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την ευεξία τους.

Μόλις το Galaxy Watch3 ή το Galaxy Watch Active2 συγχρονιστεί με ένα παραδοσιακό περιβραχιόνιο, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν απλώς την εντολή «Μέτρηση» για να μετρήσουν την αρτηριακή τους πίεση, όπου κι αν βρίσκονται. Η συσκευή μετρά την αρτηριακή πίεση μέσω ανάλυσης παλμών, η οποία παρακολουθείται από τους αισθητήρες παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα αναλύει τη σχέση μεταξύ της τιμής συγχρονισμού και της αλλαγής της αρτηριακής πίεσης, για να προσδιορίσει την αρτηριακή πίεση.

Παρακολούθηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος

Υπολογίζεται ότι η κολπική μαρμαρυγή (AFib) , μια κοινή μορφή μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, αφορά περίπου 33,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το AFib αποτελεί συχνά την αιτία καρδιακών επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένων των θρόμβων αίματος, της ανεπάρκειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος αναλύει ηλεκτρονικά την δραστηριότητα της καρδιάς μέσω ενός αισθητήρα στο Galaxy Watch3 ή στο Galaxy Watch Active2. Οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν απλώς την εφαρμογή Samsung Health Monitor, να καθίσουν άνετα και να βεβαιωθούν ότι το smartwatch εφαρμόζει σωστά στον καρπό τους. Στη συνέχεια, μπορούν να στηρίξουν τον αγκώνα τους σε μια επίπεδη επιφάνεια και να αγγίξουν ελαφρά με το δάχτυλο από το αντίθετο χέρι τους το πάνω κουμπί στο smartwatch για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα μετρήσει τον καρδιακό παλμό και ρυθμό, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν είτε ως Ρυθμός Sinus (φυσιολογικός, κανονικός καρδιακός παλμός) ή ως AFib (όταν η καρδιά χτυπά ακανόνιστα).

Διαθεσιμότητα

Για να έχουν πρόσβαση στις μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος, οι χρήστες πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή Samsung Health Monitor τόσο στο Galaxy Watch3 είτε στο Galaxy Watch Active2 και στο smartphone Galaxy τους. Η εφαρμογή Samsung Health Monitor εγκαθίσταται αυτόματα όταν οι χρήστες ενημερώνουν το Smartwatch Galaxy στην τελευταία έκδοση μέσω της εφαρμογής Galaxy Wearable. Στη συνέχεια, η εφαρμογή smartwatch θα ανοίξει έναν σύνδεσμο, ο οποίος θα κατευθύνει τους χρήστες στη σελίδα λήψης της εφαρμογής σε smartphone από το Galaxy Store.

Στην Ελλάδα, η αναβάθμιση της εφαρμογής θα γίνεται σταδιακά διαθέσιμη στα Galaxy Watch3 και Galaxy Watch Active2 το πρώτο τρίμηνο 2021. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Galaxy Watch3 και το Galaxy Watch Active2, παρακαλούμε επισκεφθείτε το επίσημο site στο www.samsung.com/gr και το Samsung Newsroom στο https://news.samsung.com/global/.