Η σημασία του να κάνουμε μικρά διαλείμματα από την καθημερινότητα

Μάθε να ακούς το σώμα σου και τον εαυτό σου, να αναγνωρίζεις τα προειδοποιητικά σημάδια και να βρίσκεις χρόνο να χαλαρώνεις.
.
womens life/element evanto
.

Επειδή οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ, πρέπει να βρίσκεις και να ξεκλέβεις λίγο χρόνο και για σένα. Είτε είναι λίγες ώρες, είτε μια δυο μέρες, προσπάθησε να βρίσκεις χρόνο για ανασυγκρότηση.

Σίγουρα η πρώτη σου σκέψη θα είναι «μα έχω ένα σωρό δουλειές τώρα, δεν προλαβαίνω» ή «πρέπει να πάω κάπου με τα παιδιά» … και άλλα τέτοια παρόμοια. Γενικά δικαιολογίες θα βρίσκεις πάντα.

Καλό θα είναι όμως να συνειδητοποιήσεις ότι αν εσύ δεν βρεις τον χρόνο για ένα μικρό διάλειμμα, δεν θα στον δώσει κανείς έτσι απλόχερα. Και όσο και αν νομίζεις ότι ακόμα αντέχεις, καλό είναι να μην φτάνεις στα όρια σου.

Πολύ συχνά τελευταία ακούω κόσμο να λέει ότι δεν έχει χρόνο να κάνει αυτά που θέλει, ότι δεν μπορεί λόγω υποχρεώσεων, ότι υπομένει καταστάσεις που δεν αντέχει για να μην στεναχωρηθούν άλλοι… Μπορεί και εσύ να τα έχεις ακούσει από φίλους ή γνωστούς σου ή να έχεις πιάσει τον εαυτό σου να τα λέει.

Λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να θέλεις να τις δεις και να τις εφαρμόσεις. Μπορεί να μην είναι οι πιο εύκολες, αλλά σίγουρα υπάρχουν. Και επειδή η εξάντληση, τόσο η σωματική όσο και η ψυχολογική, δεν είναι δύσκολο να σου χτυπήσει την πόρτα, καλό είναι να κάνεις ενέργειες για να την προλάβεις.

Μια τέτοια ενέργεια είναι τα μικρά breaks, μικρές φυγές απο την καθημερινότητα και τα προβλήματα. Είτε είναι μια βόλτα για καφέ, για ένα σινεμά, για ένα μπάνιο στη θάλασσα, για μια μονοήμερη εκδρομή, βρες ότι σε εκφράζει και κάντο πράξη. Απλά πράγματα που όμως μπορούν να σε βοηθήσουν.

Αν νιώθεις πολύ συχνά κουρασμένη χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, νευριάζεις εύκολα, είσαι αφηρημένη, ξεχνάς πράγματα, κάνεις απροσεξίες και λάθη, τότε αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι χρειάζεσαι ένα μικρό διάλειμμα.

Μάθε να ακούς το σώμα σου και τον εαυτό σου, να αναγνωρίζεις τα προειδοποιητικά σημάδια και να βρίσκεις χρόνο να χαλαρώνεις. Όσο το αναβάλλεις τόσο περισσότερη κούραση, νεύρα και άγχος, συσσωρεύονται μέσα σου. Αν είσαι ήρεμη και ξεκούραστη σίγουρα θα μπορείς να αντεπεξέλθεις στις οποίες προκλήσεις καλύτερα.

Και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από το τώρα! Ξεκίνα από σήμερα, εκμεταλλεύσου το Σαββατοκύριακο σου, τον ωραίο καιρό και πέρνα όμορφα!