Η Σιμόν Μπάιλς αποσύρθηκε και από τον τελικό του σύνθετου ατομικού της Ολυμπιάδας

"Το κουράγιο της, δείχνει για άλλη μία φορά, γιατί είναι υπόδειγμα για τόσους πολλούς..."

Η Αμερικανίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς, δεν θα λάβει μέρος στον τελικό του σύνθετου ατομικού γυναικών της Ολυμπιάδας του Τόκιο, όπως ανακοίνωσε η Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ.

″Μετά από περαιτέρω ιατρική εκτίμηση, η Σιμόν Μπάιλς αποσύρθηκε από τον τελικό του σύνθετου ατομικού” αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. ”Υποστηρίζουμε ολόθερμα την απόφασή της και επικροτούμε την γενναιότητά της να δώσει προτεραιότητα στην καλή ψυχοσωματική κατάστασή της. Το κουράγιο της δείχνει γιατί είναι υπόδειγμα για πολύ κόσμο.”

.
.
LOIC VENANCE via Getty Images

Η απόφαση ελήφθη μία μέρα μετά την αποχώρηση της Μπάιλς από τον τελικό του σύνθετου ομαδικού, μετά τον πρώτο γύρο του αγωνίσματος της δοκού. Η Αμερικανική ομάδα τερμάτισε στην δεύτερη θέση, μετά από 11 χρόνια κυριαρχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ρωσική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η Μπάιλς δήλωσε αργότερα ότι αποσύρθηκε για λόγους ψυχικής υγείας και θα αποφασίζει ”μέρα με τη μέρα” ως προς το πώς θα κινηθεί στην Ολυμπιάδα. Η Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ δεν έχει ανακοινώσει αν θα λάβει μέρος σε κάποιο από τα ατομικά αθλήματα.

Την θέση της Μπάιλς στον τελικό του σύνθετου ατομικού, θα λάβει η Τζέιντ Κάρεϊ, η οποία τερμάτισε ένατη στην γενική κατάταξη. Στον τελικό λαμβάνουν μέρος συνολικά 24 αθλήτριες, αλλά μόνο οι δύο καλύτερες από κάθε χώρα προχωρούν για την κούρσα των μεταλλίων. Η Κάρεϊ θα λάβει μέρος μαζί με την Αμερικανίδα Σούνι Λι, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα