Γιατί η Βαϊόλα Ντέιβις δηλώνει τώρα πως μετάνιωσε για τον ρόλο της στην ταινία που της χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ

Η Βαϊόλα Ντέιβις μετανιώνει για το ρόλο της υπηρέτριας Αιμπιλίν Κλαρκ στην ταινία «The Help», από το 2011.

Η Κλαρκ ήταν μια από τις δυο μαύρες υπηρέτριες το 1963 στο Μισισιπί, τις ιστορίες των οποίων αφηγείται μια νεαρή, λευκή γυναίκα (Έμμα Στόουν) σε βιβλίο, εκθέτοντας τον ρατσισμό που εκείνες αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

Η 53χρονη ηθοποιός δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times ότι η Αιμπιλίν «δεν εκπροσωπούσε τις φωνές των υπηρετριών που ακούγονταν εκείνα τα χρόνια». Η Ντέιβις είπε ότι «αν γυρίσεις μια ταινία για το πώς ήταν να δουλεύεις για άσπρους ανθρώπους και μεγαλώσεις παιδιά το 1963, τότε, πρέπει να νιώσεις την ιστορία και να ακούσεις πώς πραγματικά αισθάνεσαι γι’αυτό». Η ίδια δεν το ένιωσε ποτέ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Επιπλέον, μίλησε για «λευκή διήγηση», όσον αφορά το σενάριο.

Ωστόσο, η ηθοποιός είπε ότι η εμπειρία καθόλη τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν πολύ θετική όσον αφορά τις συνεργασίες και τις φιλίες που ανέπτυξε με τους συνεργάτες της.

Η Ντέιβις προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για τον συγκεκριμένο ρόλο και κέρδισε βραβείο Screen Actors Α′ γυναικείου ρόλου.