Η Βερσάτσε αποσύρει από την αγορά t-shirt επειδή εξόργισε την Κίνα

Σχεδόν διπλωματικό επεισόδιο για ένα μπλουζάκι.
Twitter

Δημοσίως συγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ο οίκος Βερσάτσε μετά από έντονη διαμαρτυρία της Κίνας για ένα t-shirt της που κυκλοφόρησε η πολυτελής φίρμα και στο οποίο αναγράφονται χώρες και εμβληματικές πόλεις, ανά ζεύγη.

Στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ, στη θέση της χώρας δεν αναγράφεται η Κίνα αλλά επαναλαμβάνεται το Χονγκ Κονγκ.

Με κάτι τέτοιο όμως υπονοείται πως το Χονγκ Κονγκ είναι ανεξάρτητη χώρα και στερεί από την Κίνα εδάφη της, ανέφερε το Πεκίνο.

Η Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κατάσταση εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στο Χονγκ Κονγκ, δηλώνει συχνά πως οι διαδηλώσεις πυροδοτούνται από το εξωτερικό.

Έτσι έσπευσε να διαμαρτυρηθεί, ενώ ο οίκος Βερσάτσε έχασε τον εμπορικό του αντιπρόσωπο στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας του με τον οίκο.

«Αγαπάμε βαθιά την Κίνα, και σέβεται απολύτως την εδαφική και εθνική κυριαρχία της Κίνας», ανέφερε η δημόσια ανακοίνωση του εταιρείας. Απ’ την πλευρά της και η Ντονατέλα Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας και αδελφή του ιδρυτή του Οίκου Βερσάτσε, Τζιάνι, έκανε παρόμοια δήλωση στον λογαριασμό της στο Instagram: «Ουδέποτε θέλησα να δείξω έλλειψη σεβασμού στην εθνική κυριαρχία της Κίνας κι αυτός είναι ο λόγος που θα ήθελα προσωπικά να απολογηθώ γι’ αυτή την ανακρίβεια και για όποια δυσαρέσκεια προκάλεσε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το t-shirt αποσύρεται από την αγορά και καταστρέφεται.

(Με πληροφορίες από BBC)