Ευρωεκλογές: Πανηγυρισμοί στην Χειμάρρα για την εκλογή Μπελέρη (βίντεο) - Το μήνυμα από τη φυλακή

"Το φως κερδίζει το σκοτάδι και ότι η δύναμη της δημοκρατίας μπορεί να σαρώσει κάθε πραξικοπηματική πρακτική".
Φρέντι Μπελέρης
Φρέντι Μπελέρης
FACEBOOK

Πανηγυρίζει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με την εκλογή του φυλακισμένου, εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το κόμμα της ΝΔ.

Ο Φρέντι Μπελέρης, ήρθε τρίτος σε ψήφους και έκανε δήλωση μέσα από την φυλακή.

«Όλους τους μήνες μου έδινε δύναμη η πίστη μου ότι το φως κερδίζει το σκοτάδι και ότι η δύναμη της δημοκρατίας μπορεί να σαρώσει κάθε πραξικοπηματική πρακτική, αρκεί να υπάρχει βούληση και πίστη σε έναν ανώτερο σκοπό. Δώσαμε έναν αγώνα για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Ο αγώνας δόθηκε με αντίξοες συνθήκες, αδιανόητες για χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαικής οικογένειας και κερδήθηκε, χάριν στο φιλότιμο και τη υπερηφάνεια των Ελλήνων.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με τίμησαν με την ψήφο τους, την οικογένειά μου που ήταν το στήριγμα και η φωνή μου, τους φίλους σε όλη την Ελλάδα που στάθηκαν στο πλευρό μου στη πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής μου. Και φυσικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι υποψήφιος, για το οποίο θα του είμαι πάντα ευγνώμων.

Ως ευρωβουλευτής θα εργαστώ σκληρά για να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου και πάνω από όλα στην πατρίδα μας».

Ο Μπελέρης, κρίθηκε ένοχος από την αλβανική Δικαιοσύνη έχοντας κατηγορηθεί για απόπειρα εξαγοράς ψήφων στις δημοτικές εκλογές στην Χειμάρρα. Το επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Είχε συλληφθεί παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, ωστόσο εξελέγη δήμαρχος.

Ο Μπελέρης αρνείται τις κατηγορίες καταγγέλλοντας πολιτικά κίνητρα της κυβέρνησης του Έντι Ράμα πίσω από τις διώξεις σε βάρος του ενώ η όλη υπόθεση δοκιμάζει σκληρά τις σχέσεις Αθήνας - Τιράνων με τη χώρα μας κατηγορεί τη Αλβανία για παραβιάσεις του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου.

Η απόφαση να είναι υποψήφιος ο Μπελέρης στις ευρωεκλογές, και πολύ περισσότερο τώρα η εκλογή του, αυξάνει τη πίεση στην Αλβανία που πλέον εκτιμάται πως θα ασκηθεί με μεγαλύτερη ένταση από τις Βρυξέλλες.

Δημοφιλή