«Ειδική έκδοση» του #1 τεύχους της Marvel Comics πωλήθηκε για 2,4 εκατ. δολάρια

«Αναμφισβήτητα ένα από τα τρία κορυφαία κόμικ στον κόσμο για τους συλλέκτες»
Ο ιδιοκτήτης της ComicConnect, Στίβεν Φίσερ με το Marvel Comics #1 “pay copy”, που πωλήθηκε έναντι 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ιδιοκτήτης της ComicConnect, Στίβεν Φίσερ με το Marvel Comics #1 “pay copy”, που πωλήθηκε έναντι 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων.
via Associated Press

Μία ειδική έκδοση του πρώτου τεύχους της Marvel Comics πωλήθηκε έναντι 2,4 εκατομμύριων δολαρίων (2,2 εκατ ευρώ) σε διαδικτυακή δημοπρασία, ανακοίνωσε ο οίκος, ComicConnect, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Το Marvel Comics #1 “pay copy”, είναι «αναμφισβήτητα ένα από τα τρία κορυφαία κόμικ στον κόσμο για τους συλλέκτες», δήλωσε ο Βίνσεντ Ζουρζόλο, διευθύνων σύμβουλος της ComicConnect.

Εκδόθηκε το 1939 και αυτό που το κάνει ιδιαίτερα σπάνιο είναι οι χειρόγραφες σημειώσεις του εκδότη που καταγράφουν τις αμοιβές των κειμενογράφων και σκιτσογράφων. Για παράδειγμα, ο Φρανκ Ρ. Πολ, πληρώθηκε 25 δολάρια για να σχεδιάσει το εξώφυλλο ενός περιοδικού που τώρα αξίζει σχεδόν 100.000 φορές περισσότερο.

Το όνομα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστό αλλά πρόκειται για «εξαιρετικά παθιασμένο συλλέκτη που επενδύει σε κόμικ», είπε ο Βίνσεντ Ζορζόλο.

Δημοφιλή