ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/03/2021 22:32 EEST | Updated 29/03/2021 22:34 EEST

«Εκρηκτικοί» κλέφτες ΑΤΜ στα χέρια της Αστυνομίας - 100.000 ευρώ η λεία τους

Η απίθανη ατάκα πριν τη σύλληψή τους και η πλούσια δράση τους.

ΕΛ.ΑΣ

«Μας έπιασε λάστιχο... δεν κάνουμε κάτι κακό» είπαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Βασιλικό Ευβοίας οι τρεις νεαροί στα στελέχη της ΟΠΚΕ, που πήγαν για να τους ελέγξουν επειδή ήταν κοντά σε ένα σούπερ μάρκετ. Μόνο που μέσα στο αυτοκίνητό τους είχαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ λίγο πιο κάτω σε έναν θάμνο είχαν βάλει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και λίγα μέτρα μακριά μία φιάλη υγραερίου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των τριών, ηλικίας 22, 27 και 28 ετών, και πολύ γρήγορα οι συνάδελφοί τους από την Ασφάλεια Χαλκίδας κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με σπείρα, που ανατινάζει ΑΤΜ τραπεζών και αρπάζει τις κασετίνες με τα χαρτονομίσματα.

ΕΛ.ΑΣ

 

 

Στις έρευνες, που έκαναν αργότερα στα σπίτια τους σε Χαλκίδα και Αλιβέρι, εντόπισαν διαρρηκτικά εργαλεία και διάφορα σύνεργα, που χρησιμοποιούν οι σπείρες του είδους.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή τους σε:

Ανατίναξη Α.Τ.Μ. που ήταν εγκατεστημένο σε πρόσοψη καταστήματος super market , στην περιοχή της Χαλκίδας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17-06-2019, χωρίς να καταφέρουν τελικά να αποσπάσουν χρήματα. Οι δράστες ακολούθως εμβόλισαν την είσοδο του καταστήματος, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή, ενώ ακολούθως προέβησαν στον εμπρησμό του προαναφερόμενου οχήματος.

Ανατίναξη Α.Τ.Μ. τραπέζης, εντός του λιμένα των Νέων Στύρων Ευβοίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14-12-2020 , που είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του. Οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν περισσότερα από 100.000 ευρώ, ενώ διέφυγαν από το σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή της Χαλκίδας και στο οποίο προκάλεσαν ομοίως τον εμπρησμό του. Στο σημείο της ανατίναξης είχε βρεθεί το λάστιχο που είχαν διοχετεύσει το αέριο στο Α.Τ.Μ.. Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναλάβει αρχικά το Λιμεναρχείο Καρύστου.

Επιπλέον, το απόγευμα της 14-01-2021, οι δράστες χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, προσπάθησαν να διαρρήξουν Α.Τ.Μ. τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο στην πρόσοψη μη λειτουργούντος καταστήματος, σε περιοχή της Χαλκίδας, χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. και τράπηκαν σε φυγή.

 

Τέλος, όπως προέκυψε, η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και ο εντοπισμός των συλληφθέντων τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Βασιλικό Χαλκίδας, απέτρεψε την ανατίναξη και διάρρηξη του Α.Τ.Μ., που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη καταστήματος super market της περιοχής. Μάλιστα στη θέα των προστρέξαντων αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς το όχημά τους προσέκρουσε σε σταθερό σημείο, γεγονός που τους ανάγκασε να το ακινητοποιήσουν και να αποκρύψουν την μπουκάλα με το εύφλεκτο αέριο που θα χρησιμοποιούσαν, καθώς και τις κλεμμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει ακόμα ένα άτομο και το αναζητούν, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα ακόμα δύο, τα οποία είχαν υποστηρικτικό ρόλο σε κάποια από τις ενέργειές τους.