Ελεύθερες οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη από 18 Μαΐου

Ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου επιτρέπονται ξανά οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.

«Υπάρχει υποδομή σε κάθε μια από αυτές τις περιοχές για την αντιμετώπιση κρουσμάτων εφόσον αυτά προκύψουν», τόνισε και πρόσθεσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου κι έπειτα, κάτι που θα αποφασιστεί οριστικά την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογα και με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Αναφορικά με την χθεσινή πρώτη ημέρα της δεύτρης φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε πως τα πράγματα εξελίχθηκαν σχετικά ομαλά, με εξαίρεση τις ουρές κατά την πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Η γενική εικόνα είναι ότι τα μέτρα προφύλαξης τηρούνται. Αυτό μένει να αποτυπωθεί και σε αριθμούς, καθώς οι τωρινοί αριθμοί αντιστοιχούν σε όσα έγιναν πριν 10-14 μέρες» επισήμανε.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επιπλέον, στους κανόνες που θα ισχύουν στους ιερούς ναούς από τις 17 Μαΐου.

Δημοφιλή