Ηλεία: Ηλικιωμένος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε 9χρονη

Ο ηλικιωμένος προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 9χρονης ενώ το κοριτσάκι επισκεπτόταν το σπίτι των παππούδων της.
Olga Rolenko via Getty Images

Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος 9χρονης κρίθηκε ηλικιωμένος σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, σε μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με την 9χρονη από την Ηλεία να περιγράφει τα όσα βίωσε σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Ειδικότερα, ο ηλικιωμένος προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 9χρονης ενώ το κοριτσάκι επισκεπτόταν το σπίτι των παππούδων της σε χωριό της Ηλείας. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσαν ως μάρτυρες κοινωνικοί λειτουργοί που εξέτασαν το παιδί.

Η ποινή του Εφετείου

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και για τις δύο πράξεις λέγοντας στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων πως «η ανήλικη ήταν ανήσυχη και φοβισμένη όταν εκμυστηρεύτηκε τα όσα είχε υποστεί και όταν έμαθε για τη σύλληψή του ένιωσε ανακούφιση».

Το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών και που είναι ανίκανο να αντισταθεί. Μάλιστα, δεν δέχθηκε να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Η συνολική ποινή που του επέβαλε είναι κάθειρξη 16 ετών, ενώ πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 21 ετών.

Ο κατηγορούμενος που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών έχει ήδη εκτίσει τα 2/5 της ποινής του καθώς βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στη φυλακή και αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα.

Δημοφιλή