ΔΙΕΘΝΕΣ
02/12/2020 14:17 EET | Updated 02/12/2020 16:41 EET

Ελληνική οικογένεια μεταξύ των θυμάτων του οδηγού στο Τρίερ της Γερμανίας

Νεκρός 45χρονος οδοντίατρος και η 9 εβδομάδων κόρη του- νοσηλεύονται η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί.

ASSOCIATED PRESS

Ελληνική οικογένεια της Γερμανίας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο την Τρίτη στο κέντρο του Τρίερ, στην Ρηνανία - Παλατινάτο.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στο Τρίερ, μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση, «συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες, ένας άνδρας και η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του».

«Σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους. Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων». 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε πως νεκρός είναι ο 45χρονος οδοντίατρος Γ.Κ. και το μόλις εννέα εβδομάδων κοριτσάκι του, ενώ η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί, 17 μηνών, νοσηλεύονται τραυματισμένοι από το ίδιο συμβάν.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινότητα της περιοχής, αλλά και ο ιερέας της ενορίας από το Λουξεμβούργο, Σπυρίδων Τσάκωνας, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Η πόλη του Τρίερ, στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο, είναι  συγκλονισμένη από την τραγωδία που προκάλεσε ένας 51χρονος Γερμανός, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς και άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες. Ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, και υποβάλλεται σε ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ πολιτικά κίνητρα δεν θεωρούνται πιθανά.

Συλλυπητήρια από τον Γερμανό πρέσβη

«Είναι διπλά λυπηρό το γεγονός ότι μια νεαρή ελληνική οικογένεια συγκαταλέγται στα θύματα της τραγικής επίθεσης στο Τρίερ» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Eρνστ Ράιχελ.

«Οι σκέψεις μου είναι μαζί τους και με τα άλλα θύματα» σημειώνει ο Γερμανός πρέσβης στην ανάρτησή του, στην οποία παραθέτει το tweet του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια: «Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών, ανάμεσά τους και δύο Ελλήνων, στο τραγικό συμβάν στο Τρίερ της Γερμανίας και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους. Η σκέψη μας και στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο Έλληνες, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Επίσης, ο κ. Βλάσης εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.