ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/06/2019 13:10 EEST

Έμη Λιβανίου - Ζησιοπούλου: Υποψήφια βουλευτής ΝΔ στο νότιο τομέα Αθηνών με σύνθημα «αλληλεγγύη»

Γιατί ένα τηλεοπτικό πρόσωπο, που έχει μπει στα σπίτια των Αθηναίων εδώ και πολλά χρόνια, δοκιμάζει το βήμα στην «αντίπερα όχθη»;

HuffPost Greece

Η Έμη Λιβανίου - Ζησιοπούλου δεν είναι ένα από τα πρόσωπα που εύκολα θα περνούσε από το μυαλό ως πιθανή επιλογή για να συμπεριληφθεί σε κομματικό ψηφοδέλτιο - και μάλιστα σε πολιτικό σκηνικό πόλωσης, σαν αυτό που έχει διαμορφωθεί παραμονές των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Η ίδια δεν έχει κρύψει στους φίλους και συνεργάτες της, ότι αιφνιδιάστηκε όταν έγινε η πρώτη διερευνητική κρούση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. 

Και τί ήταν αυτό που μέτρησε για να πάρει την απόφασή της;

 Η Έμη Λιβανίου επικαλείται την δημοσιογραφική προϋπηρεσία της, τονίζοντας ότι βρίσκεται πιο κοντά στον μέσο Ελληνα και στον ψηφοφόρο του νότιου τομέα Αθηνών, έχοντας «περπατήσει σε πολλούς εμπορικούς δρόμους και γυρίσει λαϊκές αγορές στις περισσότερες περιοχές της χώρας».

HuffPost Greece
Από πρόσφατη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο ερώτημα και πως φαντάζεται η ίδια την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ή την υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ξεμπλοκάρει το Ελληνικό μέσα σε μία εβδομάδα, η Έμη Λιβανίου - Ζησιοπούλου βάζει ψηλά στη λίστα την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Η Έμη Λιβανίου σε παλαιότερο στιγμιότυπο από συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.

Παράλληλα, συνδέει την βελτίωση της καθημερινότητας με την ασφάλεια, με τα κίνητρα σε νέα ζευγάρια ως μέτρο για το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς και με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με βασικό κριτήριο την αξιολόγηση και την παροχή πραγματικών κινήτρων. 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Special Edition: Το Ελληνικό έτοιμο να αλλάξει μορφή

Στέκεται ιδιαίτερα στο παράδειγμα του Ελληνικού, που δεσπόζει στην εκλογική περιφέρεια του νότιου τομέα Αθηνών, υπογραμμίζοντας την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεμπλοκάρει αμέσως η επένδυση, να χτυπήσει την γραφειοκρατία και να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες πριν από το τέλος του χρόνου.

Η Έμη Λιβανίου δηλώνει με υπερηφάνεια, ότι δεν θα οργανώσει μία κεντρική προεκλογική συγκέντρωση παραδοσιακού τύπου.

«Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό, όσοι είμαστε νέοι υποψήφιοι», λέει και προσκαλεί - ψηφοφόρους και μη - σε μία συναυλία με σύνθημα την αλληεγγύη και με στόχο να συγκεντρωθεί βοήθεια για οικογένειες ή ανθρώπους που περνούν δύσκολα.