Ένας χρυσός κύβος αξίας 11.7 εκατ. δολαρίων εμφανίστηκε από το πουθενά στο Σέντραλ Παρκ

Ζυγίζει 186 κιλά και είναι από χρυσό 24 καρατίων.
.
.
INSTAGRAM

Την Τετάρτη το πρωί (2/2) όσοι Νεοϋορκέζοι έκαναν τζόκινγκ στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, είδαν έναν μεγάλο κύβο χρυσού χρώματος.

Ο κύβος αυτός είναι δημιούργημα του διάσημου Γερμανού καλλιτέχνη, Νίκλας Καστέλο και μάλιστα είναι από χρυσό 24 καρατίων.

Το γλυπτό με τίτλο «socle du monde» (η βάση του κόσμου) ζυγίζει 186 κιλά και το κόστος του ανέχεται σε 11, 7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Καστέλλο επικοινώνησε με το Artnet News, όπου ανέφερε ότι θέλησε να «δημιουργήσει κάτι που είναι πέρα από αυτόν τον κόσμο - κάτι που είναι άυλο».

Βέβαια, το έργο του Καστέλλο δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο Ιταλός «μάστερ» της εννοιολογικής τέχνης, ο Καττελάν, είχε δημιουργήσει ένα παρόμοιο γλυπτό στην Νέα Υόρκη, μία χρυσή τουαλέτα για το Guggenheim το 2016.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο «κύβος Καστέλο» μεταφέρθηκε στη Wall Street, σε ένα ιδιωτικό πάρτι, στο οποίο παρευρέθηκαν και πολλές διασημότητες, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Γερμανού καλλιτέχνη.

Ο χρυσός κύβος χυτεύτηκε σε ένα εργοστάσιο στο Άαραου της Ελβετίας, απαιτώντας έναν ειδικό χειροποίητο κλίβανο για να αντέξει τόσο το τεράστιο μέγεθος και τον όγκο του χρυσού, όσο και τις ακραίες θερμοκρασίες που απαιτούνται για να λιώσει, φτάνοντας μέχρι τους 1100 βαθμοί Κελσίου.

Το έργο του Καστέλο είναι ένα διαφημιστικό για τα παρθενικά του βήματα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Υπάρχει όμως ένας ακόμη λόγος πίσω από το έργο αυτό. Ένα συνοδευτικό κρυπτονόμισμα λανσαρίστηκε παράλληλα με το φυσικό αυτό έργο, το «Castelo Coin» με ονομασία ανταλλάγματος $CAST του οποίου η αρχική τιμή αγοράς είναι στα 0.39 Ευρώ.

Επίσης θα υπάρξει και μια σχετική δημοπρασία για το NFT του χρυσού κύβου που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Φεβρουαρίου.

Γεννημένος το 1978 στην Ανατολική Γερμανία, ο Καστέλλο ζει σήμερα μεταξύ Νέας Υόρκης και Ελβετίας και είναι γνωστός σε μεγάλο βαθμό για τα γλυπτά και τους πίνακές του που εμπνέονται εν μέρει από καλλιτέχνες όπως ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά και ο Άντι Γουόρχολ.

Πηγή: Artnet

Δημοφιλή