Ενίσχυση των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας με 1,2 εκατ. ευρώ

Η ιδιοκτησία της ΟΝΕΧ ανακοίνωσε την ενίσχυση για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
NurPhoto via Getty Images

Μιλώντας στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, ανακοίνωσε την ενίσχυσή τους με 1,2 εκατ. ευρώ, η οποία θα δοθεί με τη μορφή 1.000 ευρώ για τα Χριστούγεννα και ακόμα 1.000 ευρώ για την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει τον Δεκέμβριο, πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

Ωστόσο, ο Πάνος Ξενοκώστας ξεκαθάρισε ότι η ενίσχυση θα δοθεί σε όσους εργαζόμενους υπογράψουν το πλάνο εξυγίανσης, δηλαδή σε όσους θα είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων, υπό τη νέα ιδιοκτησία.

Τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος των οφειλομένων ετών προς τους εργαζόμενους, από την προηγούμενη διοίκηση, χρέη που έχει επωμισθεί η νέα διοίκηση, σύμφωνα με το πλάνο εξυγίανσης που έχει αναλάβει. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται με το 70% του μισθού τους, δηλαδή με χρήματα που προέρχονται από το Πολεμικό Ναυτικό για τις Πυραυλακάτους που κατασκευάζονται, ενώ οφείλεται το υπόλοιπο 30%, ήτοι κάτι λιγότερο από 30 εκατ. ευρώ.

Στην ομιλία του, ο Πάνος Ξενοκώστας, επανέλαβε ότι στόχος αποτελεί η υποβολή του φακέλου εξυγίανσης στα αρμόδια δικαστήρια προς επικύρωση ως τις 31 Οκτωβρίου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η σχετική απόφαση των δικαστηρίων θα ανακοινωθεί το ταχύτερο δυνατό.

Κατά την ομιλία του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρόδρομες διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, ώστε να προχωρήσει τάχιστα το σύνολο των επισκευών και το ναυπηγείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό. «Έχει ξεκινήσει ήδη μια αναλυτική αποτύπωση όλων των επιμέρους επισκευών, μετασκευών, συντηρήσεων, ώστε μετά το τέλος Ιανουάριου και την δικαστική απόφαση, να πατήσουμε το κουμπί επανεκκίνησης και να ξαναμπεί το ναυπηγείο σε τροχιά αναγέννησης», επισήμανε ο ίδιος.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ONEX αναφέρθηκε στην απόφαση του ιδίου να αναλάβει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, παρά τις δυσκολίες που κληρονόμησε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα