ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2020 15:03 EET

Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 65 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές των Διαβατών

Ανάμεσα τους έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές των Διαβατών, όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 65 κρούσματα Covid-19.

Οι φυλακές είναι από τους χώρους όπου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών ο ιός εξαπλώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ ήδη οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες σχεδιάζουν τη λήψη αποτελεσματικότερων μέτρων, που περιλαμβάνουν τη διενέργεια περισσότερων τεστ σε σωφρονιστικούς  υπαλλήλους και κρατουμένους.

Στις φυλακές Διαβατών, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι από τους φορείς του ιού είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 59 κρατούμενοι.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται, ενώ οι φυλακές χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες, μετά την ανακατανομή των κρατουμένων και αφού διενεργήθηκαν απολυμάνσεις και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Στον πρώτο χώρο διαμένουν οι κρατούμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοιό, στον δεύτερο βρίσκονται όσοι βγήκαν αρνητικοί στα τεστ και στον τρίτο χώρο όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή όσοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά και δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα. Στα Διαβατά μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κ. Νικολάου θα έχει σύσκεψη με τον διευθυντή και τα μέλη της διοίκησης του καταστήματος κράτησης, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, θα μιλήσει με τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ, ενώ θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους των κρατουμένων, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα τους και να τους ενημερώσει για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας.

δφσδ

Sponsored Post