ΗΠΑ: Απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς

Επιστολή του δικηγόρου του στα National Archives.
Leah Millis via Reuters

Έγγραφα με ένδειξη απορρήτου βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην Ιντιάνα την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο δικηγόρος του σε επιστολή του στα National Archives (Εθνικά Αρχεία), στην πιο πρόσφατη από μια σειρά ανακαλύψεων υλικού με εμπιστευτικές πληροφορίες σε κατοικίες.

Τα αρχεία «φαίνεται να ήταν ένας μικρός αριθμός εγγράφων με ενδείξεις απορρήτου που τοποθετήθηκαν σε κουτιά και μεταφέρθηκαν στην προσωπική κατοικία του πρώην αντιπροέδρου κατά το τέλος της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης» ανέφερε ο δικηγόρος του Πενς, Γκρεγκ Τζέικομπ, σε επιστολή που κοινοποιήθηκε στο Associated Press.

Όπως είπε, ο Πενς ήρθε σε επαφή με εξωτερικούς συμβούλους, με εμπειρία στη διαχείριση απόρρητων εγγράφων, για την αξιολόγηση αρχείων που ήταν αποθηκευμένα στην προσωπική του κατοικία αφού βγήκε στη δημοσιότητα πως έγγραφα με ένδειξη απορρήτου βρέθηκαν στην κατοικία του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Γουΐλμινγκτον.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη χρησιμοποιεί ειδικούς συμβούλους για τη διερεύνηση υποθέσεων παρουσίας απόρρητων εγγράφων από το ακίνητο του πρώην προέδρου Τραμπ στη Φλόριντα και την κατοικία και πρώην γραφείο στην Ουάσινγκτον του Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από Associated Press

Δημοφιλή