ΗΠΑ: Χιλίαδες αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής σε έναν συναδελφό τους, που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος

Ο αστυνομικός δέχθηκε πυρά μαζί με τον αστυνομικό Ουίλμπερτ Μόρα, 27 ετών, και έναν τρίτο αστυνομικό, όταν ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για φασαρία στο Χάρλεμ.
via Associated Press
Jeenah Moon via Reuters

Χιλιάδες αστυνομικοί της πόλης της Νέας Υόρκης παρατάχθηκαν στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν σήμερα για να τιμήσουν έναν συνάδελφό τους, που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εν ώρα καθήκοντος, ενώ είχε σπεύσει σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Αστυνομικοί ντυμένοι με μπλε στολές και φορώντας λευκά γάντια μετέφεραν το καλυμμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο του Τζέισον Ριβέρα, 22 ετών, ενός από τους 4 αστυνομικούς που δέχθηκαν πυρά την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της νεκρώσιμης ακολουθίας που τελέστηκε στον ναό του Αγίου Πατρικίου στο Μανχάταν.

Ενώ συνάδελφοί του παρηγορούσαν ο ένας τον άλλο και σκούπιζαν τα δάκρυά τους από τα μάτια τους, η χήρα του Ριβέρα, Ντομινίκ Λουζουριάγκα, δήλωσε πως νιώθει χαμένη χωρίς εκείνον.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με άφησες. Το να σε δω στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, καλυμμένο με σεντόνια, να μην σε ακούω όταν σου μιλάω, με διέλυσε», είπε στο επικήδειο λόγο της η Λουζουριάγκα, με τη φωνή της να σπάει.

«Αν και κέρδισα χιλιάδες αδελφούς και αδελφές (αστυνομικούς), νιώθω τη μεγαλύτερη μοναξιά χωρίς εσένα».

Ο 22χρονος αστυνομικός δέχθηκε πυρά μαζί με τον αστυνομικό Ουίλμπερτ Μόρα, 27 ετών, και έναν τρίτο αστυνομικό, όταν ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για φασαρία στο Χάρλεμ, όπου μια γυναίκα φαίνεται πως διαπληκτιζόταν με έναν από τους γιους της.

via Associated Press
David Dee Delgado via Reuters
via Associated Press

Λίγο μετά την άφιξή τους στο σημείο, ο γιος της γυναίκας άνοιξε πυρ εναντίον των Ριβέρα και Μόρα, ενώ βρίσκονταν σε έναν στενό διάδρομο. Ο τρίτος αστυνομικός πυροβόλησε τότε τον ύποπτο, ΛαΣον Μακνίλ, 47 ετών. Οι Μόρα και Μακνίλ υπέκυψαν στα τραύματά τους αυτήν την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς, που ανέλαβε καθήκοντα αυτόν τον μήνα και είναι πρώην διοικητής της αστυνομίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αύξηση των βίαιων εγκλημάτων. Μιλώντας στην κηδεία του Ριβέρα, είπε ότι το θάρρος του αστυνομικού έκανε δυνατή τη δημόσια ασφάλεια στην πόλη.

«Μπορεί ακόμα να μας ακούει από απόσταση. Ακούει τις φωνές μας, ακούει τις προσευχές μας, ακούει τις ελπίδες μας», είπε ο Άνταμς.

«Εμείς ως πόλη, ως κράτος και ως έθνος, σε ευχαριστούμε, Τζέισον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή