ΗΠΑ: Υπάλληλος της Γερουσίας απολύθηκε γιατί φέρεται να έκανε σεξ σε αίθουσα ακροάσεων

Το βίντεο, που δημοσιεύθηκε από την Daily Caller δείχνει δύο άνδρες να κάνουν σεξ στην αίθουσα Hart 216.
Caroline Brehman via Getty Images

Ένας υπάλληλος της Αμερικανικής Γερουσίας ο οποίος κατηγορείται ότι βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να κάνει σεξ σε αίθουσα ακροάσεων του Κογκρέσου απειλεί με νομικές ενέργειες μετά την απόλυσή του.

Το βίντεο, που δημοσιεύθηκε από την Daily Caller την Παρασκευή, δείχνει δύο άνδρες να κάνουν σεξ στην αίθουσα Hart 216.

Ένας εξ αυτών φέρεται να είναι ο Aidan Maese-Czeropski, βοηθός του γερουσιαστή Ben Cardin του Μέριλαντ, αναφέρει ο Guardian.

Το γραφείο του Cardin δήλωσε στο Politico ότι «ο Aidan Maese-Czeropski δεν εργάζεται πλέον στη Γερουσία των ΗΠΑ».

Η αστυνομία του Καπιτωλίου δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα και το εξετάζει.
Η αίθουσα φέρει σημαντικές ιστορικές διακρίσεις. Φιλοξένησε τις ακροάσεις της επιτροπής 9/11 και ο James Comey, ο πρώην διευθυντής του FBI, κατέθεσε εκεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ το 2017.

Ο τότε ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Tom Daschle έλαβε μια επιστολή με άνθρακα σε αυτή την αίθουσα τον Οκτώβριο του 2001 αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 9/11. Τέλος σε αυτή την αίθουσα είδαμε τη δικαστή του ανώτατου δικαστηρίου Sonia Sotomayor να γίνεται η πρώτη Λατίνα που παρακολούθησε τις ακροάσεις υποψηφιότητας για το ανώτατο δικαστήριο.

Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, ο Maese-Czeropski δεν αναφέρθηκε άμεσα στο βίντεο, αλλά είπε ότι περνούσε μια δύσκολη στιγμή.

«Αγαπώ τη δουλειά μου και ποτέ δεν θα έδειχνα ασέβεια στον χώρο εργασίας μου», έγραψε. «Θα διερευνήσω ποιες νομικές επιλογές έχω στη διάθεσή μου σε αυτό το θέμα».

Ο Cardin προεδρεύει της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας. Το γραφείο του δήλωσε στην Washington Examiner την Παρασκευή: «Έχουμε δει αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Καθώς πρόκειται για θέμα προσωπικού και υπό εξέταση, δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή».

Δημοφιλή