ΗΠΑ: Νικήτρια σε καλλιστεία παρέδωσε το στέμμα της διαμαρτυρόμενη για τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση

ΗΠΑ: Νικήτρια σε καλλιστεία παρέδωσε το στέμμα της διαμαρτυρόμενη για τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση
instagram/maudernliving

Το στέμμα της «Miss Plymouth County» παρέδωσε η νικήτρια των καλλιστείων στη Μασαχουσέτη Maude Gorman θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τον χλευασμό του κινήματος του #MeToo μέσω ενός θεατρικού, όπως η ίδια καταγγέλλει.

Η διαγωνιζόμενη, η οποία φέτος κέρδισε τον τίτλο για την ομορφιά της, δηλώνει πως με τον τρόπο αυτό εκφράζει τη διαμαρτυρία της για ένα θεατρικό που «ανέβηκε» στις 30 Ιουνίου από τους διοργανωτές του θεσμού και το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, προσβάλλει το κίνημα του #ΜeToo και τις γυναίκες που το υποστηρίζουν με τη δράση τους. Η ίδια δηλώνει πως σε μικρότερη ηλικία έπεσε θύμα βιασμού και γι’αυτό έχει ένα ακόμα λόγο να υποστηρίζει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Gorman ανακοίνωσε μέσω instagram στις 5 Ιουλίου πως παραδίδει τον τίτλο της ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Ως θύμα σεξουαλικής επίθεσης αλλά και ως γυναίκα αρνούμαι να το αφήσω να περάσει έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

Στο θεατρικό μια γυναίκα εμφανίστηκε να θρηνεί για την απώλεια των μαγιό από το διαγωνισμό του Miss America. Ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε άνδρα, ντυμένος σαν το Θεό, ενώ έλεγε φωνάζοντας πως είχε νεύρα και αδυνατούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Ο υποτιθέμενος άνδρας κρατούσε μάλιστα στα χέρια του μια επιγραφή που έγραφε «#MeToo».

«Πολλοί άνθρωποι έξω γελούσαν μέχρι δακρύων, υπήρχαν όμως και πολλοί που δυσαρεστήθηκαν. Δεν θύμωσα απλά, ένιωσα προσβεβλημένη, ήταν σαν κάποιος να μου ρίχνει στο πρόσωπο ένα χαστούκι», ανέφερε η διαγωνιζόμενη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που διοργάνωσε την παράσταση μέσω του facebook απολογήθηκε για το γεγονός και ζήτησε συγνώμη τόσο από την Gorman όσο και από το κοινό, τονίζοντας πως δεν ήθελε να προσβάλλει κανέναν. «Από ’δω και στο εξής θα εξετάζουμε εξονυχιστικά το περιεχόμενο των παραστάσεων μας για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα πάει τίποτα λάθος», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι.

Η Gorman δήλωσε πως τη βίασαν τρεις άνδρες σε ηλικία 13 ετών, ενώ εκείνη δεν το είχε πει στη μητέρα της μέχρι τα 16 της. Μετά την επίθεση υπέφερε από μετατραυματικό στρες και για καιρό φοβόταν να κοιμηθεί τη νύχτα. «Για πολύ μεγάλο διάστημα δεν μπορούσα να διαχειριστώ τις διάφορες δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου», λέει η ίδια.

Η νεαρή δηλώνει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και πως θέλει να λειτουργήσει ως κίνητρο ώστε να μιλήσουν δημόσια κι άλλες γυναίκες.

Δημοφιλή