Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των υπηρεσιών της Google

Σοβαρά προβλήματα πρόσβασης σε YouTube, Gmail, Google Drive είχαν σημειωθεί ανά τον κόσμο.
NurPhoto via Getty Images

Κανονικά σε λειτουργία φαίνονταν να έχουν επανέλθει για τους περισσότερους χρήστες οι υπηρεσίες της Google, μεταξύ των οποίων το YouTube, το Gmail και το Google Drive, τη Δευτέρα, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν νωρίτερα.

Η ιστοσελίδα της ίδιας της Google που καταγράφει διακοπές λειτουργίας έδειχνε πως όλες οι υπηρεσίες της εταιρείας που αντιμετώπιζαν προβλήματα για περίπου μία ώρα θα έπρεπε να είχαν αποκατασταθεί για τους περισσότερους χρήστες.

Η εταιρεία έχει κάποιες από τις ευρύτερα χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες ανά τον πλανήτη. Το YouTube καταγράφει περίπου 2 δισ. χρήστες να κάνουν login κάθε μήνα, παρακολουθώντας πάνω από ένα δισ. ώρες βίντεο στην πλατφόρμα του.

«Επιστρέψαμε και λειτουργούμε» ανακοίνωσε το YouTube σε tweet.

Το YouTube έβγαζε μήνυμα σφάλματος στους χρήστες: «Κάτι πήγε στραβά ...». Πολλοί δεν έχουν επίσης πρόσβαση στο Gmail και το Google Drive. Επίσης, είχαν αναφερθεί προβλήματα και στο Docs, το Play Store και το Maps.

Το εν λόγω «outage» έχει προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως, δεδομένου πως πάρα πολλοί χρήστες και επιχειρήσεις βασίζονται σε υπηρεσίες της Google για βασικές επαγγελματικές εφαρμογές, όπως το email, τα ημερολόγια κ.α. Επίσης, υπάρχουν αναφορές πως επηρεάστηκαν και «έξυπνες» συσκευές που συνδέονται με τη Google όπως για παράδειγμα τα ηχεία Home- με αποτέλεσμα χρήστες να παραπονιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν φώτα στα σπίτια τους.

Το αίτιο του προβλήματος δεν έχει γίνει γνωστό. Σημειώνεται πως η μηχανή αναζήτησης δεν επηρεάστηκε.

(με πληροφορίες από Reuters, BBC)