ΥΠΕΞ: Κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

Η Αθήνα συντονίζεται με Ευρωπαίους εταίρους και Συμμάχους αναφορικά με την αντίδραση στη απόφαση της Ρωσίας.
Anadolu Agency via Getty Images

Εναρμονιζόμενη πλήρως με την αντίδραση των Βρυξελλών, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για ”κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ” μετά την αναγνώριση από τη Ρωσία της ”παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης ”ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα έχει ”τονίσει επανειλημμένα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου”.

Επισημαίνεται τέλος, πως στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή.

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κ.Μητσοτάκη μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.

Δημοφιλή