ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/11/2019 07:37 EET

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ - Καμία αντικατάσταση Τζανακόπουλου και Πολάκη στην προκαταρκτική για Novartis

Σήμερα η συνολική απάντηση Τσίπρα στις επιστολές Τασούλα.

EUROKINISSI/NOVARTIS
EUROKINISSI/NOVARTIS

«Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης». Με αυτή την κατηγορηματικότητα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνουν» ποια θα είναι η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιστολή του προέδρου της Βουλής με την οποία ζητά να οριστούν στην Προκαταρκτική Επιτροπή αντικαταστάτες των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Μάλιστα τα βέλη της Κουμουνδούρου στρέφονται και κατά του Κώστα Τασούλα. «Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του», λένε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει συνολικά στις δύο επιστολές του προέδρου της Βουλής. Το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Η πολιτική θέση που επικρατεί είναι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ορίσει ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής, καθώς αυτός, και μόνο αυτός, έχει αυτό το δικαίωμα, ως αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Όλα δείχνουν ότι θα υποδειχθούν εκ νέου οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης και ότι σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να αντικαταστήσει κανένα βουλευτή του επειδή το θέλει η κυβερνητική πλειοψηφία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

Όσον αφορά την «σχέση» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κ. Τασούλα, φαίνεται ότι πλέον μπαίνει σε νέο πλαίσιο. Στον ΣΥΡΙΖΑ του καταλογίζουν πως ουσιαστικά επικροτεί την άποψη ότι ο νόμος τελειώνει εκεί που αρχίζει η βούληση της πλειοψηφίας.