Επιμένουν οι συμμορίες μετά το φονικό στην Ομόνοια - Μετέφεραν ξανά τσιγάρα

Bρέθηκαν 3800 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 155 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Την ώρα που οι αστυνομικοί αναζητούν τους δολοφόνους του 25χρονου Αφγανού που έπεσε νεκρός στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια από μαχαιριές Πακιστανών αντίπαλης συμμορίας, οι άντρες της Άμεσης Δράσης εντόπισαν σήμερα Κυριακή Πακιστανό που μετέφερε με αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα παράνομου εμπορεύματος.

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και Πατησίων. Στο όχημα, μάρκας Νιssan Sunny, επέβαινε ένας Πακιστανός. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο δεν έφερε νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς οι πινακίδες του αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο μάρκας Citroen Xsara.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν μέσα στο πορτμπαγκάζ και σε διάφορα άλλα σημεία 3800 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 155 συσκευασίες λαθραίου καπνού. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο συλληφθείς μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα από κάποιο κρησφύγετο-«καβάτζα» μεγάλου κυκλώματος προς διακινητές που θα τα διοχέτευαν στη μαύρη αγορά. Το γεγονός ότι η μεταφορά έγινε σε μία ημέρα που στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί, λόγω των ερευνών για τη δολοφονία του Αφγανού στην οδό Μενάνδρου, δείχνει το πόσο έχουν αποθρασυνθεί τα κυκλώματα που δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένα να σταματήσουν το παράνομο εμπόριο, χάρη στο οποίο ξεσπούν και φονικές συμπλοκές ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες.