ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/03/2019 21:42 EET | Updated 06/03/2019 21:43 EET

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι: «Μύθευμα» τα περί άναρχης δόμησης ως αίτιο της καταστροφής

Καταγγέλλουν «κύκλους» που παραλείπουν να αναφέρουν την αλήθεια.

NurPhoto via Getty Images

Για κατασκευή μυθευμάτων απορρίπτοντας τις αναφορές περί άναρχης δόμησης στο Μάτι και ως βασικό αίτιο για την έκταση της καταστροφής στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, κάνει λόγο η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής μετά την άσκηση των διώξεων και του σχετικού εισαγγελικού πορίσματος. 

Σε σχετική ανοιχτή επιστολή αναφέρουν: 

«Για μια ακόμα φορά, μετά την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων για την τραγωδία στο Μάτι, κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές από διάφορα κόμματα - συμπεριλαμβανόμενων και αυτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δημοσιογράφοι και όσοι άλλοι τελούν σε εντεταλμένη υπηρεσία, επικαλούνται  το ΜΥΘΕΥΜΑ της δήθεν άναρχης δόμησης στην περιοχή ως το αίτιο της καταστροφής.

Οι κύκλοι αυτοί σκοπίμως παραλείπουν να αναφέρουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ της καταστροφής:

  • Πλήρης ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ επί επτά ώρες.
  • ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να  παγιδευτούν κάτοικοι και επισκέπτες σε μια ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΝΑΜΟΝΗ, για να καούν τελικά μέσα η ακριβώς έξω από τα σπίτια τους.
  • ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ και εκτός κάθε πρωτοκόλλου ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ των δύο ρευμάτων της Μαραθώνος, της παραλιακής κυκλοφορίας από Ραφήνα και αυτής από Νέα Μάκρη, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΙΟΜΕΝΟ ΜΑΤΙ.  

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ; Όπως και να το πει κανείς ένα είναι αδιαμφισβήτητο, εκείνη την ημέρα ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ και αυτό θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρισμός μιας έκτακτης ανάγκης με τα περισσότερα λάθη, ο οποίος οδήγησε στον θάνατο 100 συνανθρώπων μας και την απόλυτη καταστροφή της περιοχής μας.

Αντί της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΥΘΕΥΜΑΤΩΝ λοιπόν, καλό θα είναι εφεξής όλοι οι αρμόδιοι να ασχολούνται με την αποκατάσταση των πληγών, που άφησαν οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ τους. Το Μάτι είναι ένας οικισμός όπως εκατοντάδες άλλοι, οι οποίοι θα έχουν την ίδια ακριβώς μοίρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εφόσον σε Θέσεις Ευθύνης παραμένουν αυτοί, που διαπράττουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ, χωρίς να έχουν την πολιτική ευθιξία να παραιτηθούν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί.

Η δήλωση γίνεται στην Τιμή και Μνήμη των Νεκρών και με τη ρητή επιφύλαξη παντός Νομίμου Δικαιώματος μας προς όποιον και από όποιο χώρο η βήμα τους προσβάλλει.

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι».