Επίθεση με βιτριόλι: Ανοίγουν κινητά τηλέφωνα. Τα σημεία - «κλειδιά» των ερευνών

Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: «Θα βγάλουμε την υπόθεση».
.
.
Eurokinissi

Καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 33χρονης Ιωάννας, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην είσοδο του κτιρίου όπου εργάζεται στην Καλλιθέα, έλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας.

Οι αστυνομικοί μπορεί να μην έχουν ακόμα ταυτοποιήσει τη δράστιδα, ωστόσο εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Από την ανάλυση των στοιχείων που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί προκύπτει ότι η μαυροφορεμένη γυναίκα αγνόησε τον κίνδυνο της επ’ αυτοφώρω σύλληψής της. Φαίνεται ότι οργανώθηκε και έλαβε μέτρα για να μη γίνει αντιληπτή (φόρεσε μάσκα και εξαπέλυσε την επίθεση σε σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες), ωστόσο ρίσκαρε δρώντας σε ένα σημείο με αρκετό κόσμο.

Η δράστις επιτέθηκε στην 33χρονη κοντά στο ασανσέρ, σε ένα χώρο κλειστό που δεν θα της επέτρεπε τη διαφυγή σε περίπτωση που κάποιος από τους πολίτες προλάβαινε να αντιδράσει ακούγοντας τις φωνές της άτυχης κοπέλας. «Εάν εκείνη την ώρα έμπαιναν στο κτίριο δύο άτομα, το πιο πιθανό ήταν να μην κατάφερνε να φύγει από το σημείο ή τουλάχιστον κάποιος να έβλεπε τον τρόπο διαφυγής της και να άνοιγε το δρόμο των ερευνών. Η δράστις ήταν τυχερή που δεν έμπαινε κανείς και που κατάφερε πάνω στην αναμπουμπούλα να εξαφανιστεί. Το γιατί έδρασε σε ένα σημείο με τόσο κόσμο είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Ίσως γιατί δεν γνώριζε που μένει το θύμα αλλά μόνο που εργαζόταν», λέει αστυνομική πηγή.

Η χρήση του καυστικού υγρού «δείχνει» στους αστυνομικούς ότι η δράστις ήθελε να εκδικηθεί για κάτι προσωπικό.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η 33χρονη στο Νέο Φάληρο. Οι συνθήκες ήταν και πάλι εξαιρετικά δύσκολες, με τους αστυνομικούς να έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να μιλήσουν με το θύμα. Η κοπέλα επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει ποια της επιτέθηκε και ότι δεν έχει εχθρούς.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνεχίστηκε με καταθέσεις συγγενικών και φιλικών προσώπων της 33χρονης. Οι γονείς της κοπέλας, όπως και ο αδερφός της, ζουν στην Αμφιλοχία και έτσι δεν γνώριζαν λεπτομέρειες για τις σχέσεις –επαγγελματικές, φιλικές- της 33χρονης στην Αθήνα. Η έρευνα θα επικεντρωθεί το επόμενο διάστημα στο κινητό τηλέφωνο του θύματος και στις επαφές της στα social media, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η 33χρονη ήταν δεκτική ως προς την έρευνα του κινητού της τηλεφώνου από τους αστυνομικούς. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να μη χάσει την όρασή της από κανένα από τα δύο μάτια, ενώ μεταφέρθηκε από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.