Επιβεβαιώνει ο Ιράν τη σύλληψη αμερικανού βετεράνου του Π.Ν - Εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιούλιο

Καταβάλλονται προσπάθειες να επιτραπεί να τον επισκεφθεί ο πρόξενος της Ελβετίας.
zim286 via Getty Images

Ειδησεογραφικό πρακτορείο στο Ιράν, επικαλούμενο πηγές από τους σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, αναφέρει πως επιβεβαιώνεται η είδηση της κράτησης του αμερικανού βετεράνου του ΠΝ των ΗΠΑ, Michael R.White.

H είδηση πως ο άνδρας κρατείται στο Ιράν, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες της προσαγωγής ή σύλληψής του, ή οι κατηγορίες που του προσάπτονται έγινε γνωστή στις 7 Ιανουάριου από τη μητέρα του.

Μάλιστα όπως γράφουν οι New York Times, η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο 45χρονος γιος της κρατείται στο Ιράν από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και μετέβη στη χώρα προκειμένου να επισκεφθεί τη φίλη του.

Σύμφωνα με την γυναίκα, Joanne White, ο γιος της ήταν να επιστρέψει στις ΗΠΑ μέσω Ντουμπάι στις 27 Ιουλίου αλλά δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο αεροσκάφος. Ανεφέρε την εξαφάνισή του και το State Department όσο και η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας επικοινώνησαν μαζί της ενημερώνοντάς την πως προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν. Τελικά πριν από τρεις εβδομάδες, όπως είπε στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης, ενημερώθηκε πως ο 46χρονος κρατείτο σε φυλακή του Ιράν. Όπως είπε, το μόνο για το οποίο την έχουν ενημερώσει περαιτέρω, είναι πως ο γιος της είναι ζωντανός και πως καταβάλλονται προσπάθειες για τον επισκεφθεί ο πρόξενος της Ελβετίας (εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο Ιράν).

Σημειώνεται πως τουλάχιστον άλλοι τρεις αμερικανοί πολίτες, οι δύο ιρανικής καταγωγής, κρατούνται επί χρόνια στο Ιράν ενώ ένας άλλος αγνοείται εδώ και μια δεκαετία.

Δημοφιλή