ΔΙΕΘΝΕΣ
10/12/2020 09:15 EET | Updated 10/12/2020 09:19 EET

Υπό ομοσπονδιακή έρευνα οι φορολογικές υποθέσεις του γιου του Τζο Μπάιντεν - Ο άτακτος γιος το νέου προέδρου

Επί Τραμπ, είχαν μπει στο στόχαστρο οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, στην Ουκρανία ενώ έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ και για την προσωπική του ζωή.

ASSOCIATED PRESS
O Χάνερ Μπάιιντεν με τη σύζυγο και τον γιο του ετοιμάζεται να συγχαρεί τον πατέρα του για τη νίκη του στις εκλογές. 

Υπό διερεύνηση είναι οι φορολογικές υποθέσεις του γιου του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν διεξάγεται από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Ντελαγουέρ ενώ ο ίδιος δηλώνει αντιμετωπίζει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα αλλά και πως είναι βέβαιος ότι μια «αντικειμενική εξέταση» της υπόθεσής τους, θα αποδείξει πως οι χειρισμοί του επί θεμάτων φορολογίας ήταν ορθοί αλλά και νόμιμοι.

Το επιτελείο του Μπάιντεν  σχολίασε πως ο Τζο Μπάιντεν είναι «βαθιά περήφανος για τον γιο του» ενώ επισημαίνεται πως ο Χάντερ Μπάιντεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες προκλήσεις  «συμπεριλαμβανομένων των φαύλων προσωπικών επιθέσεων που δέχθηκε τους τελευταίους μήνες, και κατάφερε να βγει πιο δυνατός».

Η αναφορά σχετίζεται με μια ακόμη υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο 50χρονο γιος Μπάιντεν καθώς είχε γενικότερα μπει στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων και του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2020 και είχαν εστιάσει στις επιχειρηματικές του συναλλαγές στην Ουκρανία και την Κίνα όταν ο πατέρας τους ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως αναφέρει το BBC, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε από τη  Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με τις προσπάθειές του προσπάθειές του να πιέσει την Ουκρανία να ερευνήσει τους Μπάιντεν. Αλλά τελικά ο Τραμπ αθωώθηκε από τη Γερουσία τον Φεβρουάριο. 

H νέα έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν έρχεται τη στιγμή που ο πατέρας του σχηματίζει τη νέα κυβέρνηση και όπως σχολιάζει το Associated Press, εάν η υπόθεση δεν έχει κλείσει μέχρι την ορκωμοσία του Τζο Μπαίντεν τον Ιανουάριο η επιλογή του νέου Υπ.Δικαιοσύνης θα είναι κρίσιμη καθώς θα επιβλέπει την έρευνα σε βάρος του γιου του. 

Σημειώνεται πως ο Χάντερ Μπάιντεν έχει απασχολήσει και παλαιότερα τον Τύπο και για άλλους λόγους όπως για τον μακροχρόνιο εθισμό τους σε ουσίες, την άστατη ερωτική του ζωή και την απόκτηση παιδιού εκτός γάμου με στριπτιζέζ ενώ υπήρχαν ακόμη και αναφορές για ερωτική σχέση με τη χήρα του αδερφού του. 

Πηγές: AP, BBC