Υπόθεση Καραϊβάζ: «Να μην διαρρεύσουν στοιχεία της δικογραφίας» ζητούν οι δικηγόροι της οικογένειας

Με τις έρευνες των Αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον ηθικό αυτουργό, οι δικηγόροι επισημαίνουν πως τυχόν διαρροές θα δυσχεράνουν το έργο τους.
Eurokinissi

Φρένο στη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας για τη δολοφονία Καραϊβάζ επιχειρούν να βάλουν οι δικηγόροι της οικογένειάς του. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Απόστολος Λύτρας, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, που εκπροσωπούν τη χήρα του δημοσιογράφου, αλλά και την μητέρα και την αδελφή της καλούν όλους τους συναδέλφους-δημοσιογράφους να μην διαρρεύσουν κανένα στοιχείο της δικογραφία που θα έρθει στην κατοχή τους.

«Η ανάκριση είναι μυστική και οι τυχόν διαρροές θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσχέρεια στην ανακριτική διαδικασία» σημειώνεται στην ανακοίνωση των δικηγόρων. Η ανακοίνωση των δικηγόρων έρχεται μετά τις αναφορές από τις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές πως θα λάβουν στοιχεία της δικογραφίας.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στόχος ο ηθικός αυτουργός

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στόχος είναι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης και να διακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο έγινε. Αυτό έχει ζητήσει και η χήρα Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, που κατέθεσε την Πέμπτη για όσα γνωρίζει, ενώ νωρίτερα προσερχόμενη στην Ευελπίδων με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα είχε υποβάλλει δήλωση παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

“Έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να μην ξεχαστεί η υπόθεση. Ασκήθηκαν τρομερές πιέσεις” είπε η κυρία Αλεξανδροπούλου, ενώ ο δικηγόρος της κ. Λύτρας κατά την προσέλευση στα Δικαστήρια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν φοβόταν κάτι, δεν είχε άγχος για κάτι. Προφανώς η δολοφονία του σχετίζεται με τη δημοσιογραφία και αυτά που έγραφε ή θα έγραφε και έλεγε ή θα έλεγε”.

Υπόθεση Καραϊβάζ: Οι έρευνες των Αρχών και οι κλειστές κάμερες

Όπως αναφέρεται, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει σύνδεση του εγκλήματος με τη δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία που ασχολείτο με το εμπόριο καυσίμων που έγινε τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα.

Σύμφωνα με το Mega, η οικογένεια του πρατηριούχου-θύματος είχε εκφράσει υπόνοιες πως πίσω από τη δολοφονία του κρύβεται ένας από τους κατηγορούμενους για φυσική αυτουργία στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο λόγος είναι πως ήταν γνωστός του θύματος (σ.σ. του πρατηριούχου) και του είχε προτείνει τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία να αφαιρέσει τους επίορκους αστυνομικούς, με το σκεπτικό πως εάν συνέβαινε κάτι εναντίον του δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός πως οι κάμερες ήταν κλειστές ακριβώς τις ημέρες που έγινε η επίθεση και ο ίδιος ο 39χρονος το γνώριζε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που όπως λέει η οικογένεια, γνώριζε για τις κάμερες και ζήτησε να φύγει η φρουρά, τώρα έχει αναλάβει δύο από τα βενζινάδικα.

Επιπλέον, ρωτήθηκε η πλευρά της οικογένειας για το πώς γνώριζε το θύμα, τον 40χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία Καραϊβάζ, και η απάντηση ήταν πως γνωρίζονται από έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή