ΥΠΠΟΑ: Ανοιχτός διαγωνισμός για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Ακρόπολη

Ειδικά εκδοτήρια εισιτηρίων γρήγορης διέλευσης και αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων.
Milos Bicanski via Getty Images

Στη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού «για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και την υποστήριξη του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου» προχωρά το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) προχωρά, ύστερα από εκπόνηση σχετικής μελέτης που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που εισέρχονται από την είσοδο του Θεάτρου Διονύσου (Νότια Κλιτύς) θα διαμορφωθεί στο κτήριο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 20-22 νέο εκδοτήριο εισιτηρίων, καθώς και ιματιοθήκη, ιατρείο και πωλητήριο του ΤΑΠ. Σε τμήμα του ίδιου κτηρίου θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρο ενημέρωσης του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Τουρισμού.

Παράλληλα, τόσο στην είσοδο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Νότια Κλιτύς) όσο και στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης (Δυτική Κλιτύς) θα διαμορφωθούν ειδικά εκδοτήρια εισιτηρίων γρήγορης διέλευσης (fast lane) ώστε να εξυπηρετούνται τάχιστα οι επισκέπτες που έχουν εκδώσει το εισιτήριό τους διαδικτυακά.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και ύστερα από σχετική έγκριση από το Δήμο Αθηναίων, θα εγκατασταθούν τόσο στη Δυτική όσο και στη Νότια Κλιτύ αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων και μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ATM).

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Πολιτισμού, στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης «έχουν τοποθετηθεί δοκιμαστικά αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων και λειτουργούν με απόλυτη επιτυχία από τις αρχές του έτους».

Δημοφιλή