Ηράκλειο: 66χρονος βίαζε κατ'εξακολούθηση παιδί από την ηλικία των 13 ετών

Το εξώθησε στην εκπόρνευση, ανεβάζοντας γυμνές φωτογραφίες του στο Instagram.
MarsBars via Getty Images

Στην σύλληψη 66χρονου που κατηγορείται για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και εκπόρνευση ανηλίκου μέσω της εφαρμογής Instagram, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας, η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, ο άνδρας, μουσικός στο επάγγελμα προσέγγισε αγόρι στην περιοχή, όπου διέμενε και με το πρόσχημα ότι ήταν φίλος με τους γονείς του, κατάφερε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του.

Στη συνέχεια ωστόσο, προχώρησε σταδιακά σε ασελγείς πράξεις και έπειτα στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του παιδιού, από το 2020, όταν το παιδί ήταν μόλις 13 ετών. Στην συνέχεια και για τα επόμενα τρία χρόνια, με διαρκείς απειλές σε βάρος του μικρού αλλά και τις οικογένειάς του, το εξώθησε στην εκπόρνευση από άτομα που ο ίδιος “αλίευε” στο διαδίκτυο .

Σύμφωνα πάντα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ο άνδρας είχε δημιουργήσει “προφίλ” στην εφαρμογή Instagram, όπου ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες του μικρού προς «άγραν πελατών».

Σε τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις υπήρξαν «πελάτες» από τους οποίους ο ένας ταυτοποιήθηκε αλλά παραμένει ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Παράλληλα εξετάζονται ακόμη δύο ψεύτικα «προφίλ» διαπιστωμένων «πελατών», αλλά και επιπλέον 29 ψεύτικα προφίλ ανθρώπων που έχουν κάνει χρήση της εφαρμογής.

Δημοφιλή