ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/06/2018 13:14 EEST | Updated 07/06/2018 13:15 EEST

Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα, κοιτάξτε τους δρόμους της

Gokhan Tan via Getty Images

Τη δυναμική της τουρκικής οικονομίας υποστήριξε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του οικονομικού επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Άγκυρα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ο ίδιος τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, πως η τουρκική οικονομία έχει αποτελέσει παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία 16 χρόνια με τις επιδόσεις της, ενώ κατηγόρησε τους οίκους αξιολόγησης για την κατάρρευση της τουρκικής λίρας

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα όσον αφορά τα έσοδα, τα έξοδα και τον εξωτερικό της δανεισμό.

«Η Τουρκία παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα από πολλά αναπτυσσόμενα κράτη, ακόμα κι από ήδη ανεπτυγμένα», είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπληρώνοντας πως πριν από δεκαέξι χρόνια οι Τούρκοι πολίτες είχαν το 1/3 του εισοδήματος που είχαν οι πολίτες της ΕΕ, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί προς το καλύτερο. «Στόχος μας είναι να εξισορροπήσουμε τα εισοδήματα και να φτάσουμε το ποσοστό των υπόλοιπων Ευρωπαίων μέχρι το 2023», σημείωσε.

Ο τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τους τούρκους πολίτες να «μετατρέψουν τα νομίσματα που έχουν κάτω από τα μαξιλάρια τους σε λίρες και να τα μεταφέρουν στις τράπεζες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της Ελλάδας, για την οποία τόνισε πως έχει χρεοκοπήσει, έχει τελειώσει και παρόλα αυτά οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης την αναβάθμισαν. «Οι Έλληνες πολίτες έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει, νομίζετε πώς θα τους σώσετε με τις αναβαθμίσεις; Κοιτάξτε τους δρόμους τους σε τι κακή κατάσταση είναι», είπε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την ανάρτηση στο twitter του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Sponsored Box