Ερντογάν για ελληνοτουρκικά: Θα αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος

Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος για την επίσκεψη Μητσοτάκη.
via Associated Press

«Φυσικά δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μια – δυο συναντήσεις. Ωστόσο δεν θα διστάσουμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και τα ελληνοτουρκικά μετά της συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ερντογάν είπε πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού αποτέλεσε την «τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανάπτυξη των σχέσεών μας με την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση τρίτων μερών, στο πλαίσιο του δικαίου μεταξύ γειτόνων».

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως «βλέπουμε ότι και ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται την ίδια αίσθηση μαζί μας. Γνωρίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν, πρώτα ο Θεός, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία με αποφασιστικότητα. Η απόσταση που διανύσαμε με την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες χώρες της περιοχής μας...δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».

Δημοφιλή