Ερώτηση σε εξετάσεις πανεπιστημίου έφερε σε άβολη θέση τους φοιτητές

Καθηγητής πανεπιστημίου βρίσκεται ένα βήμα από την απόλυση μετά από την ερώτηση που έβαλε στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο των φοιτητών του
noipornpan via Getty Images

Μια περίεργη ερώτηση κατά τη διάρκεια τελικών εξετάσεων στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια, έφερε σε δύσκολη θέση τους εξεταζόμενους και έβαλε σε περιπέτειες τον καθηγητή που κινδυνεύει να χάσει τη θέση του.

Την ερώτηση την έφερε στο φως της δημοσιότητας ένας από τους μαθητές του ονόματι Άλεξ Ράμπο και ήταν διατυπωμένη ως εξής: «Ποια από τις ακόλουθες συμμορίες κάνει τα λιγότερα γκράφιτι γενικά;» ανέφερε η ερώτηση που τέθηκε στο πλαίσιο της τελικής εξέτασης του τμήματος Επιστήμης υγείας για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους εξεταζόμενους να έχουν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων απαντήσεων: Α) Οι μαύροι, Β) Οι Ασιάτες Γ) Οι Ισπανοί, Δ) Οι λευκοί.

Ο φοιτητής υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο «μάθημα» δεν έχει παραδοθεί σε καμία από τις διαλέξεις του, ενώ το ίδιο ισχυρίζονται και οι υπόλοιποι φοιτητές του έτους.

Ο καθηγητής Ματ Φίσερ απολογήθηκε για το συμβάν και υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει καμία κοινωνική ομάδα και πως η ερώτηση δεν είχε «ρατσιστική διάθεση».

Η φοιτήτρια Ζανέτ Ρουίζ πιστεύει πως ο άμεσος σκοπός της ερώτησης είναι να διαχωρίσει τους ανθρώπους βάσει του χρώματός τους.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου πάντως αναφέρει πως δεν είναι παράλογο να υπάρξει σύντομα η λύση της συνεργασίας τους, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Δημοφιλή