ΔΙΕΘΝΕΣ
11/08/2021 12:37 EEST | Updated 11/08/2021 12:45 EEST

Εργαζόμενος στην βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία

Φέρεται να έδωσε πληροφορίες σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών.

picture alliance via Getty Images

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη έναν Βρετανό που εργαζόταν στη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα και η βρετανική αστυνομία.

Ο άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών, ενώ πρόσθεσε ότι αυτός θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα.

«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε την ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο από τον Νοέμβριο του 2020, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Ερευνες έχουν γίνει στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)», σημείωσε η εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ