Εταιρεία μετέφερε τα γραφεία της στα βουνά για να αναγκάσει τους υπαλλήλους να παραιτηθούν

Οι υπάλληλοι για να φτάσουν στα νέα γραφεία έπρεπε να ταξιδέψουν δύο ώρες.
wonry via Getty Images

Μια κινεζική διαφημιστική εταιρεία κατηγορείται από πρώην υπαλλήλους ότι μετέφερε τα γραφεία της από την πόλη σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή για να τους αναγκάσει να παραιτηθούν και να αποφύγουν την καταβολή αποζημίωσης.

Σε αυτό που έχει περιγραφεί ως μία από τις πιο ακραίες τακτικές για να πείσει τους υπαλλήλους να παραιτηθούν, μια διαφημιστική εταιρεία που εδρεύει στο κέντρο της πόλης Σιάν, στην επαρχία Σαανσί της Κίνας, φέρεται να μετέφερε τα γραφεία της σε μια αγροτική ορεινή περιοχή με πολύ περιορισμένες επιλογές μεταφοράς, αναφέρει το Oddity Central.

Έναν πρώην υπάλληλο που ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος του προσωπικού για να εγκατέλειψε την εταιρεία λόγω των νέων συνθηκών εργασίας. Ο άνδρας, γνωστός μόνο ως Chang, είπε ότι η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να ταξιδέψουν σε μια νέα τοποθεσία στα βουνά Qinling.

Μάλιστα για να φτάσουν στα νέα γραφεία έπρεπε να ταξιδέψουν δύο ώρες.

«Οι συνάδελφοί μου χωρίς οχήματα έπρεπε να βασίζονται σε ένα λεωφορείο που έφτανε κάθε τρεις ώρες και στη συνέχεια να περπατήσουν άλλα τρία χιλιόμετρα μέσα από ορεινά μονοπάτια για να φτάσουν στο γραφείο», δήλωσε ο Chang, προσθέτοντας ότι μια διαδρομή με ταξί από τον πλησιέστερο σιδηρόδρομο κοστίζει περίπου 8 δολάρια και η εταιρεία αρνήθηκε να καλύψει το κόστος.

Η νέα τοποθεσία φέρεται να μην ήταν μόνο απομακρυσμένη αλλά και να μην είχε βασικές ανέσεις, αναγκάζοντας τις γυναίκες υπαλλήλους να ταξιδεύουν στο πλησιέστερο χωριό μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσουν μια δημόσια τουαλέτα. Ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων στην περιοχή την καθιστούσε επίσης ανασφαλή, ειδικά μετά το σκοτάδι. Ωστόσο, παρά τις αρκετές καταγγελίες των εργαζομένων, η διοίκηση αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε για την κατάσταση.

Τελικά, μετά από αρκετές ανεπιτυχείς καταγγελίες στους ανώτερους, 14 από τους 20 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου του Chang, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ωστόσο, μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι η εταιρεία είχε μετεγκατασταθεί πίσω στην πόλη και αναζητούσε νέους υπαλλήλους. Κατηγορούν το πρώην αφεντικό τους ότι μετέφερε τα γραφεία για να τους αναγκάσει να παραιτηθούν χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν καμία αποζημίωση.

Στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων τάχθηκε με τους πρώην υπαλλήλους, κατηγορώντας την εταιρεία για πρακτικές χειραγώγησης, ακόμη και για παραβίαση της τυπικής σύμβασης εργασίας, η οποία καθορίζει μια τοποθεσία εργασίας. Η αλλαγή αυτής της τοποθεσίας χωρίς τη συγκατάθεση του εργαζομένου συνιστά παραβίαση της σύμβασης.

Δημοφιλή