Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας: «Λεωφορείο ο Πόθος» με την Γκίλιαν Άντερσον

Η παράσταση του θρυλικού έργου του Τένεσι Ουίλιαμς δωρεάν oline από τις 21 Μαΐου.

Ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, ένας άξεστος (όσο και γοητευτικός) Πολωνός, δεύτερη γενιά μετανάστης, και η γυναίκα του Στέλα, από ξεπεσμένη εύπορη οικογένεια του Νότου, ζουν μια μίζερη ζωή σε μια συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Η αδελφή της Στέλα, Μπλανς Ντιμπουά, μια εύθραυστη, καταθλιπτική, ξεθωριασμένη καλλονή, ζητά καταφύγιο στο σπίτι του ζευγαριού, όταν χάνει τη δική της στέγη σε πλειστηριασμό. Εκεί αρχίζει να ζει πνίγοντας τα προβλήματά της στο ποτό και ανακαλώντας, μεταξύ αλήθειας και φαντασιώσεων, το παρελθόν της οικογένειάς της.

Το αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος», ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, σε σκηνοθεσία Μπένεντικτ Άντριους, με την Γκίλιαν Άντερσον στον εμβληματικό ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά, δωρεάν online, από τις 21 έως τις 28 Μαΐου.

Η παράσταση ανέβηκε στη σκηνή του Young Vic το 2014 και η σταρ των «Τhe X Files», «Η Ώρα της Πτώσης» και «Σεξουαλική Αγωγή» έλαβε για την ερμηνεία της εξαιρετικές κριτικές.

Η φήμη του έργου, που χάρισε στον συγγραφέα το βραβείο Πούλιτζερ το 1948, εκτοξεύθηκε με την κινηματογραφική μεταφορά από τον Ελία Καζάν με τον Μπάρλον Μπράντο και τη Βίβιαν Λι, το 1951.

Η ταινία τιμήθηκε με τέσσερα Όσκαρ και η παρουσία του Μπράντο άφησε εποχή. Όπως και η ατάκα της Μπλανς «Πάντα βασιζόμουν στην καλοσύνη των ξένων» που έχει μείνει ιστορική.

Δημοφιλή