Ηθοποιός από τη Νότια Κορέα έπιασε, μαγείρεψε και έφαγε τεράστια, προστατευόμενα οστρακοειδή

Τώρα η Ταϋλάνδη την απειλεί με φυλάκιση έως 4 ετών.
AP

Μια ηθοποιός από η Νότια Κορέα κατηγορείται στην Ταϊλάνδη για την αλίευση σπάνιων, τεράστιων οστρακοειδών (μύδια) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και όπως φαίνεται μπορεί να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης ακόμη και τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων.

Η ηθοποιός Lee Yeol-eum τον Μάρτιο αναδύθηκε από τον βυθό κρατώντας τρία τεράστια οστρακοειδή και μπροστά στις κάμερες του “The Law of the Jungle” ζητωκραύγαζε από χαρά. Οι συμμετέχοντες μάλιστα στην εκπομπή έφαγαν τα μύδια, όπως είδαν οι τηλεθεατές της εκπομπής στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 30 Ιουνίου.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η αλίευση είχε γίνει στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο της Ταϋλάνδης και το συγκεκριμένο είδος προστατεύεται βάσει εθνικής νομοθεσίας.

Ο Narong Kongeiad, επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Hat Hat Chao Mai, αμέσως μετά δήλωσε πως κατέθεσε μήνυση σε βάρος της ηθοποιού για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία της άγριας πανίδας.

Η κατηγορία επισύρει ανώτατη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο έως και 40.000 μπατ (1.300 δολάρια).

The Law of the Jungle
ilgan Sports via Getty Images

«Υπεύθυνη γι′ αυτό που έγινε είναι η ηθοποιός που έπιασε τα οστρακοειδή παραβιάζοντας το νόμο» είπε ο υπεύθυνος του Εθνικού Πάρκου τονίζοντας πως τα άλλα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό μπορεί επίσης να κληθούν να λογοδοτήσουν.

Η εκπομπή “The Law of the Jungle” μεταδόθηκε πρώτη φορά το 2011 και σε αυτό ο τηλεθεατής βλέπει διασημότητες της Νότιας Κορέας να αναλαμβάνουν διάφορες αποστολές και να δοκιμάζουν τις ικανότητες επιβίωσης που διαθέτουν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Παραγωγός της εκπομπής είναι η Broadcasting System που ήδη εξέδωσε ανακοίνωση απολογούμενη και υποστηρίζοντας πως δεν είχε κατανοήσει πλήρως τις προβλέψεις των νόμων και των κανονισμών δηλώνοντας πως θα είναι πιο προσεκτική στο μέλλον.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος του Εθνικού Πάρκου υποστηρίζει πως οι παραγωγοί είχαν ενημερωθεί πλήρως. Όπως εξηγεί ο θαλάσσιος πλούτος του Hat Chao Mai απαγορεύεται να αποτελέσει αντικείμενο αλιείας, αιχμαλωσίας ή να καταναλωθεί και το συνεργείο είχε επίγνωση αυτού, αφού το πάρκο τους ενημέρωσε για όλους τους περιορισμούς που υπάρχουν πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Το όλο περιστατικό προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις χρηστών στα social media, κυρίως μάλιστα Νοτιοκορεατών, κάποιοι εκ των οποίων ζήτησαν ακόμη και την ακύρωση της εκπομπής.

Δημοφιλή