Ετσι λήστευαν τους διανομείς φαγητού - Βίντεο από την δράση των 26χρονων

Σε περίπτωση αντίστασης των θυμάτων ήταν ιδιαίτερα βίαιοι, με τον έναν να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του στην πυγμαχία.
.
.
HuffPost Greece

Φορούσαν κράνη μοτοσυκλετιστή ή κουκούλες, για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, έπαιρναν ένα σκούτερ και έκαναν βόλτες στους δρόμους της Αθήνας απογευματινές και νυχτερινές ώρες, μέχρι να εντοπίσουν τους στόχους τους, αλλοδαπούς διανομείς φαγητού.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, που σχημάτισαν σε βάρος των δύο 26χρονων, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, «όταν τους δινόταν η κατάλληλη ευκαιρία, αποβιβάζονταν από την ″επιχειρησιακή μοτοσικλέτα″ και αιφνιδιαστικά, εκμεταλλευόμενοι τη θηριώδη σωματοδομή τους, ακινητοποιούσαν τον διανομέα-στόχο. Εν συνεχεία, είτε με την απειλή χρήσης μαχαιριού, είτε ασκώντας σωματική βία εξανάγκαζαν τα θύματα τους να τους παραδώσουν τις εισπράξεις που κατείχαν, καθώς και προσωπικά αντικείμενα (π.χ. κινητά τηλέφωνα) ή χρηματικά ποσά. Μετά τη διάπραξη των ληστειών επιβιβάζονταν εκ νέου στην ″επιχειρησιακή μοτοσικλέτα″ και από κοινού τρέπονταν σε φυγή».

Οι κατηγορούμενοι, μάλιστα, σε περίπτωση αντίστασης των θυμάτων ήταν ιδιαίτερα βίαιοι, αδιαφορώντας -όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί- για την ενδεχόμενη βλάβη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στους διανομείς, με τον έναν να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του στην πυγμαχία, με την οποία ασχολήθηκε επί σειρά ετών.

Κατά το χρονικό διάστημα από την 06-11-2023 μέχρι και την 04-12-2023, σε χρονικό διάστημα μόλις 29 ημερών διέπραξαν από κοινού οκτώ περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας, οι τρεις εκ των οποίων διαπράχθηκαν την ίδια ημέρα, στις 28 Νοεμβρίου.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής κατάφεραν και βρήκαν βίντεο από τη δράση των ληστών, προχώρησαν σε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και ταυτοποίησαν τους δύο 26χρονους, οι οποίοι ήδη έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Δημοφιλή