Νεκρός εργάτης και δύο εγκλωβισμένοι λόγω κατάρρευσης σε στοά στα Μεταλλεία Βωξίτη στην Άμφισσα

Σημειώθηκε αποκόλληση βράχου που έπεσε πάνω στο μηχάνημα που οδηγούσε ο 45χρονος εργαζόμενος.
|
NurPhoto via Getty Images

Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι είναι το αποτέλεσμα της πτώσης του βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - ’Αμφισσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πρόκειται για την στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο νεκρός είναι ένας 45χρονο που επέβαινε σε όχημα για την επίβλεψη της στοάς.

Εργαζόμενοι με μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν σ′ εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά ενώ έχουν ενημερωθεί από τους εργαζόμενους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι ότι είναι καλά στην υγεία τους. Στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας επιβεβαίωσε την δυσάρεστη και σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι”. Και καταλήγει: ”Καλούμε κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!» σημειώνει στην ανακοίνωση του.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ