Φυλακές Δομοκού: Κελιά ασφαλείας και συνεντεύξεις για τους χρυσαυγίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πράγμα που προβλέπεται για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, είναι τα τεστ κορονοϊού.
LAMIA/SENTRA

Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο για την κράτηση του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης και των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Δομοκού.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είχε εκπονήσει σχέδιο για την ομαλή εγκατάστασή τους στο σωφρονιστικό κατάστημα, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η λύση των φυλακών Δομοκού προκρίθηκε για λόγους ασφαλείας αλλά και χωρητικότητας του ιδρύματος.

Στη συγκεκριμένη φυλακή υπάρχει χώρος (εκεί όπου θα κρατηθούν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής), προκειμένου οι χρυσαυγίτες να είναι τελείως απομονωμένοι και να μην έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους κρατούμενους του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πράγμα που προβλέπεται για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες είναι τα τεστ κορονοϊού. Στη συνέχεια, θα μπουν σε «καραντίνα» μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ. Εάν αυτά βγουν αρνητικά, τότε θα τοποθετηθούν κανονικά στα κελιά τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε 14ημερη καραντίνα.

Αμέσως μετά, θα περάσουν από συνέντευξη. Από τη συνέντευξη θα εξαρτηθεί σε έναν βαθμό ποιοι από αυτούς θα τοποθετηθούν μαζί στα κελιά.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι όλοι οι χρυσαυγίτες θα προαυλίζονται σε κοινό χώρο. Αναπροσαρμογή του σχεδίου θα λάβει χώρα μόνον εάν προκύψει κάποιο έκτακτο πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες (πλην του διευθυντηρίου και των πρώην βουλευτών) οδηγούνται στις φυλακές των Τρικάλων και του Μαλανδρίνου.

Στο Μαλανδρίνο θα κρατηθεί ο Ρουπακιάς και άλλα άτομα που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το κατάστημα του Μαλανδρίνου θα τοποθετήσει τον Ρουπακιά σε «κελί ασφαλείας», καθώς υπάρχει ο φόβος εκδήλωσης επιθέσεων σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι στη φυλακή κατέληξαν συνολικά 37 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν ο Λαγός, λόγω της ασυλίας που διαθέτει από την Ευρωβουλή και ο Χρήστος Παππάς, που καταζητείται. Ο τελευταίος θα οδηγείτο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει, στις φυλακές Δομοκού.

Δημοφιλή