Φινλανδία: Κατάρρευση πεζογέφυρας – Δεκάδες τραυματίες

Μεταξύ αυτών πολλά παιδιά.
Twitter/RRN.Europe

Είκοσι επτά άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά, 26 ανήλικοι και ένας ενήλικας, τραυματίστηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε προσωρινή πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου στη Φινλανδία, που βρίσκεται λίγο έξω από το Ελσίνκι.

Είκοσι τέσσερις από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ανακοίνωσε η υπηρεσία διασώσεων της φινλανδικής πρωτεύουσας.

Κανένας δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σημείωσε η νοσοκομειακή αρχή του Ελσίνκι, αν και κάποιοι έχουν σοβαρά τραύματα. Οι περισσότεροι τραυματισμοί αφορούν κατάγματα, με τον νοσοκομειακό γιατρό Εέρο Χιρβενσάλο, να επισημαίνει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι οι περισσότεροι έχουν τραυματιστεί στα άκρα.

Τα παιδιά, ηλικίας 14-15 ετών, ανήκαν σε μια ομάδα μαθητών της Β′ γυμνασίου που πήγαιναν εκδρομή, συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Helsingin Sanomat, η οποία επικαλέστηκε έναν μαθητή που δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι η προσωρινή γέφυρα είχε κατασκευαστεί από κόντρα πλακέ και βρισκόταν δίπλα σε εργοτάξιο.

Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από τουλάχιστον πέντε ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους τραυματίες, με ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

LEHTIKUVA via via REUTERS
LEHTIKUVA via Reuters
LEHTIKUVA via via REUTERS

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters