Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Θρίλερ με αγνοούμενους επιβαίνοντες

Δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού παγιδευμένων οδηγών στο γκαράζ.
|
Eurokinissi

Τουλάχιστον δέκα άτομα - πληροφορίες μιλούν ακόμη και για 13 ή 14 - είναι αγνοούμενα ενώ δύο παραμένουν εγκλωβισμένα στο Euroferry Olympia, όπως προκύπτει από την καταμέτρηση των επιβαινόντων στο πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Handout . via Reuters

Συγκεκριμένα, έχουν ταυτοποιηθεί 278 από τους συνολικά 290 επιβαίνοντες - επιβάτες και πλήρωμα. Συνεπώς, οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον δέκα, μεταξύ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί δύο Ελληνες (τρεις κατά άλλες πληροφορίες), ενώ δύο Βούλγαροι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσή τους.

Βάσει της κατάστασης που είχε καταθέσει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας ο καπετάνιος στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 μέλη πλήρωμα. Απ’ αυτούς οι 21 είναι Ελληνες (14 επιβάτες και 7 πλήρωμα).

Eurokinissi
Eurokinissi

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι ή με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, καθώς και ένα μικρό παιδί για προληπτικούς λόγους.

Eurokinissi

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα και ότι δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.

Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ,ΕΡΤ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα