Φτιάξτε τον παράδεισο επί γης για τη γάτα σας σε 6 απλά βήματα!

Φτιάξτε τον παράδεισο επί γης για τη γάτα σας σε 6 απλά βήματα!
NiseriN via Getty Images

Αν είστε κηδεμόνας γάτας τότε σίγουρα καταλαβαίνετε ότι η γάτα σας ουδεμία σχέση έχει με έναν σκύλο. Είναι ανεξάρτητη, θέλει να γίνεται κυρίως το δικό της και γενικά δεν ακολουθεί το δικό σου αλλά το δικό της ρυθμό-και είναι παολύτως φυσιολογικό.

Οι γάτες συνυπάρχουν με τον άνθρωπο αλλά ποτέ μαποτέ δεν θα απαρνηθούν την άγρια κυνηγετική τους πλευρά! Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσει λοιπόν ο ιδιοκτήτης και να το «καλοδεχθεί» ,ώστε να μοιράζονται τον ίδιο χώρο ευτυχισμένοι και οι δυο.

Πώς όμως θα μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναν...παράδεισο επί γης για το τετράποδο φιλαράκι σας; Δείτε παρακάτω.

1. Βάλτε ράφια σε ύψος. Οι γάτες μας λατρεύουν να βρίσκονται ψηλά και αυτό αποδίδεται στην ανάγκη τους να περιπολούν το χώρο στο σύνολό του. Επίσης σε ύψος νιώθουν ασφάλεια καθώς βρίσκονται σε χώρο μη προσβάσιμο από κανέναν. Για να το εφαρμόσετε μπορείτε να βάλετε επιτοίχια ράφια σε μορφή σκλοπατιών ώστε να ανεβαίνει όσο ψηλότερα γίνεται.

2. Ντύστε τις γωνίες του σπιτιού με προϊόντα για...Ξύσιμο! Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για γωνίες πουεφαρμόζουν άψογα σε όποια γωνία του σπιτιού θέλεις. Πρόκειται τόσο για ονυχοδρόμια ώστε η γάτα σου να ξύνει και να περιποιείται τα νύχια της όσο και για προϊόντα για να ξύνει το σώμα της!

3. Βάλτε περισσότερα ονυχοδρόμια. Ουσιαστικά αν αφήνετε τη γάτα σας ελέυθερη σε όλο το σπίτι ,κάθε δωμάτιο θα πρέπει να έχει και ένα σημείο ενδιαφέροντος αν θέλεις να γλιτώσεις τα έπιπλα και τις κουρτίνες σου J. Σκέψου λοιπόν την αγορά ονυχοδρομίων αρκετών σε αριθμό –με παιχνίδια και χωρίς- ώστε να της κρατάτε το ενδιαφέρον.

4. Κρύψτε την τουαλέτα της . Τοποθέτηστε τη λεκάνη- ή αλλιώς αμμοδόχο- σε σημείο όπου μπορεί να πάει άνετα και με την ησυχία της διαφυλλάτοντας έτσι την ιδιωτικότητά της.

5. Ρίξτε catnip. Πρόκειται για ισχυρά προσελκυστικό βότανο που οι γάτες μας το λατρεύουν. Βάλτο σε παιχνίδάκια αλλά και σε καινούρια ονυχοδρόμια!

6. Επίλεξτε φωλιά και όχι κρεβάτι. Οι γάτες αγαπούν τις κρυψώνες!Δεν είναι περίεργο αν βρείτε τη γάτα σας να προσπαθεί να τρυπώσει ακόμη και στο πιο μικρό κουτάκι. Διάλεξε λοιπόν φωλιές κλειστού τύπου και όχι ανοιχτό κρεβατάκι.

Εt voilà! Έχετε το τέλειο «γατόσπιτο» χωρίς όμως να περιορίσετε το δικό σας προσωπικό χώρο.

Καλή επιτυχία και καλές δημιουργίες!