ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2019 12:29 EET

Γυναίκα στην Ιαπωνία ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου

Είναι 116 ετών και χαίρει άκρας υγείας.

Reuters

Τον ξεχωριστό τίτλου του γηραιότερου ζωντανού ατόμου πάνω στον πλανήτη φέρει η Κέιν Τανάκα, μια γυναίκα 116 ετών από την Ιαπωνία, που βραβεύτηκε το Σάββατο με το ρεκόρ Γκίνες.

Αν και γεννημένη το μακρινό 1903, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με το Associated Press ξυπνάει κάθε μέρα στις 6 το πρωί, απολαμβάνει να μελετάει μαθηματικά και της αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, όπως το Othello.

Reuters

Η Τανάκα είναι το έβδομο παιδί ανάμεσα σε οκτώ αδέρφια. Παντρεύτηκε το 1922 και απέκτησε 4 παιδιά ενώ υιοθέτησε άλλο ένα. 

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει σε μια άλλη γυναίκα από την Ιαπωνία, την Τσίγιο Μιγιάκο, που απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 117 ετών, ενώ το ρεκόρ όλων των εποχών ανήκει στην Γαλλίδα, Λουίζ Κάλμαν, που έφτασε 122 χρονών. Η Τανάκα χρειάζεται τουλάχιστον άλλη μια 7ετία ζωής για να την ξεπεράσει.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ρεκόρ Γκίνες, ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου ακόμη αναζητείται, μετά τον θάνατο του 113χρονου Μασάζο Νονάκα, επίσης από την Ιαπωνία, τον περασμένο Ιανουάριο.\

Πηγή: Associated Press