ΔΙΕΘΝΕΣ
12/05/2020 12:53 EEST | Updated 12/05/2020 12:53 EEST

H Αφρική λανσάρει το χτένισμα του κορονοϊού

Το οποίο μέχρι στιγμής έχει τεράστια απήχηση.

ASSOCIATED PRESS

Σας θυμίζει κάτι το χτένισμα της εικόνας; Μα φυσικά τον κορονοϊό. Σωστά μαντέψατε, όσοι μαντέψατε. Πρόκειται για την κόμμωση που έκαναν μόδα οι άνθρωποι στην ανατολική Αφρική, θέλοντας προφανώς να κάνουν τάση το νέο τρεντ που ταιριάζει γάντι με την εποχή.

Η αυξανόμενη απήχηση του νέου στυλ οφείλεται σε πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και το χαμηλό κόστος που απαιτείται για την δημιουργία του, δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών στην χώρα.

Το συγκεκριμένο βέβαια χτένισμα είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αφρική, την Ινδία και την Βραζιλία, ενώ τώρα όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν από τις κομμώτριες να τους πλέξουν κοτσίδες.

ASSOCIATED PRESS

Η νεαρή κομμώτρια Σάρον Ρέφα, σε έναν αυτοσχέδιο χώρο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην Κιμπέρα, μια παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι, πλέκει καθημερινά τα μαλλιά των νέων κοριτσιών και λανσάρει το «χτένισμα του κορονοϊού», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

«Μερικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν πως ο Covid-19 είναι πραγματική απειλή, ωστόσο τα περισσότερα παιδιά που έρχονται εδώ είναι πρόθυμα να απολυμάνουν τα χέρια τους και να φορέσουν μάσκα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ενήλικες που δεν το θεωρούν απαραίτητο», αναφέρει η κομμώτρια.

ASSOCIATED PRESS

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κένυα την Δευτέρα πλησίασε τα 700. Δεδομένου όμως πως δεν πραγματοποιούνται τεστ, ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος. Οι αξιωματούχοι της υγείας ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξάπλωση του ιού στην παραγκούπολη.

Μητέρες κοριτσιών όπως η Μαργαρίτα Αντέγια, η οποία αγωνίζεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών της, είπε ότι το χτένισμα ταιριάζει στην κόρη της αλλά είναι κάτι που αντέχει και η τσέπη της.

ASSOCIATED PRESS

«Θέλουμε τα παιδιά μας να φαίνονται κομψά, ωστόσο κάποιοι δεν μπορούμε να καταβάλουμε πολλά χρήματα για ακριβά χτενίσματα. Αυτή εδώ είναι η ιδανική λύση», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Η συγκεκριμένη επιλογή κοστίζει περίπου 50 σελίνια. Οι κομμωτές χρησιμοποιούν νήμα για να κρατήσουν τις πλεξίδες ψηλά.

ASSOCIATED PRESS

 

(Με πληροφορίες από AP)